Πάνω από τα δύο μέτρα έφτασε το χιόνι στη Σαμοθράκη: Αποκλεισμένοι οικισμοί (photos)




Σε πολύ δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει η Σαμοθράκη, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία “Ωκεανίς”, αφού οι χιονοπτώσεις δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί.

Τα συνεργεία δεν μπορούσαν το Σάββατο να ανοίξουν τους δρόμους, αφού λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν υπήρχε ορατότητα και το χιόνι πλησίαζε ακόμα και τα 2 μέτρα σε κάποια σημεία. Έτσι η Χώρα, τα Αλώνια και η Παλαιάπολη με την Καμαριώτισσα ήταν αποκλεισμένα και δεν επικοινωνούσαν.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας επισημαίνει την δύσκολη κατάσταση που περνάει το νησί με αυτή τη νέα δοκιμασία.

 

“Aντιμετωπίζουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με μεγάλη χιονόπτωση μετά από δεκαπενταετία. Τα συνεργεία με μεγάλες προσπάθειες επιχείρησαν από το Σάββατο αλλά η έλλειψη ορατότητας καθιστούσε αδύνατη την κίνησή τους. Το ξημέρωμα της Κυριακής όλα τα διαθέσιμα μέσα βρέθηκαν στους δρόμους και με δυσκολίες αποκατέστησαν μια κάποια επικοινωνία μεταξύ των οικισμών καθώς και την πρόσβαση στο Ιατρείο της Καμαριώτισσας και το λιμάνι. Αποκαταστάθηκε πολύ γρήγορα και η ηλεκτροδότηση στο Δ και ΝΔ μέρος του νησιού.

Επειδή στις περιπτώσεις αυτές οι ανάγκες είναι πολλές έχει δοθεί εντολή στα συνεργεία για τις απαραίτητες προτεραιότητες οι οποίες με σειρά είναι:

1. Περαιτέρω καθαρισμός του επαρχιακού δικτύου

2. Καθαρισμός των οικισμών και βασικών βοηθητικών δρόμων

3. Αγροτική οδοποιία και μεμονωμένες κατοικίες

 

Κλειστά τα σχολεία

Όλα τα σχολεία της Σαμοθράκης παρέμειναν κλειστά, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα μετακινήσεων. Το νησί είναι αποκλεισμένο, μια και λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια και όλοι προσβλέπουν στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και να λύνονται σιγά-σιγά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Πηγή: evros-news

 

Εκκενώνονται σπίτια στον Πλατανιά: Εντοπίστηκε το ΙΧ του αγνοούμενου αγρότη (photos,videos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: