Όχι έρευνες για φυσικό αέριο πριν λυθεί το Κυπριακό: Δικαιολογεί την Τουρκία το CHP




Πριν λυθεί το Κυπριακό δεν πρέπει να γίνονται έρευνες για φυσικό αέριο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Εργκίν Οζκότς, δηλώνοντας ωστόσο ότι από τη στιγμή που “η ε/κ πλευρά κάνει έρευνες έχει δίκιο και η Τουρκία να αναζητεί πετρέλαιο”.

  • Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον βουλευτή του του CHP Αλί Μαχίρ Μπασάρ ο οποίος στο ερώτημά του που υπέβαλε στην βουλή σχετικά με τις έρευνες φυσικού αερίου και τις επικρίσεις του κατά της τουρκικής κυβέρνησης ότι “δεν βρέθηκε ούτε ένας κουβάς πετρελαίου” στη Μεσόγειο, ανέφερε ότι στόχος του βουλευτή ήταν να υπάρξει διαφάνεια ενώπιον της κοινής γνώμης και πως δεν υπήρξε καμιά πρόθεση πίσω από το ερώτημα.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP είπε ότι “η ε/κ διοίκηση, η Ελλάδα μπορεί να έχουν οικονομικά προβλήματα. Αλλά ενώ το Κυπριακό δεν έχει λυθεί, πριν επιτευχθεί λύση δεν είναι σωστό να γίνονται έρευνες φυσικού αερίου”. Ανέφερε ακόμη πως “από τη στιγμή που η ε/κ πλευρά λέει ότι θα συνεχίσει τις έρευνες τότε και η Τουρκία και η Τουρκία έχει δίκιο να λέει ότι θα αναζητήσει και εκείνη πετρέλαιο”.

ΚΥΠΕ
21/02/2019 17:58

Έντονο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ να επανενωθεί η Κύπρος, δήλωσε ο Γερουσιαστής Wicker

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: