Μηδενική τουρκική παράνομη δραστηριότητα στον ουρανό του Αιγαίου, λόγω επίσκεψης Τσίπρα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Το αν είναι ένδειξη αστικής αβρότητας ή στρατιωτική διπλωματία το γεγονός πως για δεύτερη ημέρα τα Τουρκικά αεροσκάφη δεν έχουν πετάξει εντός του FIR Αθηνών, θα φανεί από το πρωί της Πέμπτης.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα και οι εκατέρωθεν των δυο ηγετών -κυρίως του Έλληνα πρωθυπουργού- δηλώσεις για να πέσουν οι τόνοι και η ένταση στο Αιγαίο, μένει ν’ αποδειχτεί από την πλευρά της Τουρκίας πως εμπράκτως θα εφαρμόσουν την πολιτική της μειωμένης ή ανύπαρκτης έντασης στο Αιγαίο.

Άλλωστε Αξιωματικοί από το Ελληνικό πεντάγωνο έλεγαν πως επίκειται και η συνάντηση Αποστολάκη- Ακάρ και ίσως έως τότε, στις 13 Φεβρουαρίου, οι Τούρκοι επιτελείς να έχουν εντολή να κρατήσουν “χαμηλά την μπάλα” στο επίπεδο των προκλήσεων σε αέρα και θάλασσα, όλα ωστόσο- όπως πιστεύουν οι ίδιες πηγές- θα έχουν ημερομηνία λήξης μιας και οι Τούρκοι δεν πρόκειται να εξαφανίσουν μια κι έξω τις πρακτικές που εφαρμόζουν πολλά χρόνια τώρα.

Το δελτίο παραβιάσεων στο Αιγαίο παραμένει κενό για δεύτερη ημέρα, όπως το αποστέλλει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας παροπλίζονται τα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: