Καταγγελίες για κυκλώματα και μπράβους στα νοσοκομεία από τις αδειοδοτημένες νοσηλεύτριες




Δουλεύουν νυχθημερόν, κάτω από αντίξοες συνθήκες, όμως βλέπουν υπό την ανοχή των πάντων, εντός κι εκτός νοσοκομείων, κυκλώματα μαύρης εργασίας να λυμαίνονται τις νοσηλείες εδώ και πολλά χρόνια, καταγγέλλουν στο ΕΘΝΟΣ οι νοσηλεύτριες.

Τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά, τα κυκλώματα προωθούν αλλοδαπές που παίρνουν 50 ευρώ μαύρα το 8ωρο ή και το 10ωρο, την ώρα που οι καταγγέλλουσες και οι συνάδελφοι τους, περί τις 30.000, αμείβονται με 53 € το 7ωρο, εκ των οποίων τα μισά είναι φόροι.

«Το πρόβλημα της παράνομης εργασίας, έχει γίνει μάστιγα» λέει η Κωνσταντίνα Ζιώρη και προσθέτει:

  • «Άδεια εργασίας έχουν 30.000, όμως στα νοσοκομεία το 80% είναι παράνομες εργαζόμενες από κυκλώματα. Είναι νοσοκόμες μαϊμού, τις διακινούν τα κυκλώματα και με κάρτες διαφημιστικές που αφήνουν στα νοσοκομεία και τους θαλάμους. Παραπλανούν τους ασθενείς. Πολλές φορές οι ασθενείς τους ζητούν κι αποδείξεις γιατί υποθέτουν ότι είναι νόμιμες. Τις διακινούν ιδιωτικά γραφεία. Οι νόμιμες νοσοκόμες πρέπει να πληρούν κριτήρια και να αναρτώνται στα νοσοκομεία τα ονόματά τους, μέσω πινάκων.Δεχόμαστε απειλές από τους μπράβους που τις φέρνουν στα νοσοκομεία με πουλμανάκια, βρίσκουν τα τηλέφωνά μας κι απειλούν κι εμάς και τις οικογένειές τους.”

Κλείνοντας, η πρόεδρος της πανελλαδικής ένωσης αποκλειστικών νοσοκόμων, Κωνσταντίνα Ζιώρη, ανέφερε: «Εχουμε κάνει καταγγελίες σε υπουργεία Εργασίας και Υγείας για να επιβληθούν κυρώσεις και να παρθούν μέτρα κι αυτά που έχουμε προτείνει πιστεύουμε ότι θα λύσουν το πρόβλημα».

 

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Γονείς κατήγγειλαν τη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους από συνομηλίκους του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: