Επίσκεψη Τσίπρα στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης προανήγγειλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος




Σε επικείμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στην θεολογική Σχολή της Χάλκης στις 6 Φεβρουαρίου κατά την επίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν από το πρωθυπουργικό γραφείο, ωστόσο ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε σε αυτήν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πιστούς, στην λειτουργία στον Ι.Ν. Γενεθλίων της Παναγίας, Πύλης Βελιγραδίου, στην Πόλη, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Τρύφωνος, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

«Ενα από τα πρώτα ευχάριστα γεγονότα αυτού του μηνός είναι ότι μεθαύριο, την Τετάρτη, όταν θα εορτάζουμε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης την μνήμη του Ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της εκεί Μονήςτης Αγίας Τριάδος, θα μας επισκεφθεί εκεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ.Τσίπρας, ο οποίος την προτεραίαν, δηλαδή την Τρίτη, θα είναι ο επίσημος φιλοξενούμενος του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ.Ερντογάν” είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

“Την άλλη ημέρα θα τον έχουμε εμείς στην Χάλκη, θα συζητήσουμε τα κοινά μας προβλήματα, θα παραστεί εις τους εορτασμούς για τον Ιερό Φώτιο,θα έχουμε την εόρτιον συνεστίαση και ελπίζομεν ότι εις ταςσχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας αυτή η επίσκεψις του Ελληνος Πρωθυπουργού θα συμβάλει καταλυτικά και αποφασιστικά, ώστε αυτές οι σχέσεις να βελτιωθούν για το καλό αμφοτέρων των πλευρών” ευχήθηκε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας.

Με πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νέες τουρκικές προκλήσεις έξω από την Αγιά Σοφιά: Κάντε την τζαμί, φώναζε εξαγριωμένο πλήθος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: