Θερμό επεισόδιο απειλήθηκε προς στιγμήν ανάμεσα σε Δένδια και Αυγενάκη, με φόντο την ακροδεξιά




Παρ’ ολίγον φωτιά απειλήθηκε να ανάψει στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας από την προχθεσινή κόντρα ανάµεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο ∆ένδια και τον γραµµατέα του κόµµατος Λευτέρη Αυγενάκη. Μολονότι δεν υπήρξαν ούτε επίσηµα ούτε ανεπίσηµα σχόλια από την ηγεσία του κόµµατος, η Πειραιώς θεωρεί από χθες το επεισόδιο λήξαν µετά τις… αµοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν µέσω Twitter, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος.

Αφορµή για το επεισόδιο στάθηκε ραδιοφωνική συνέντευξη στα «Παραπολιτικά» του κ. Αυγενάκη την Τρίτη, ο οποίος, µεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Δένδια ατυχείς. Μία ηµέρα νωρίτερα, εξάλλου, ο πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόµµατος είχε διευκρινίσει σε γραπτή του δήλωση ότι «η Νέα ∆ηµοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς µέχρι την εντός του συνταγµατικού τόξου Δεξιά…

Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισµού της παράταξης παραµένει σταθερό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», µετά την επίσης ραδιοφωνική του τοποθέτηση στα «Παραπολιτικά» ότι στη ΝΔ «δεν είµαστε γκρουπούσκουλο µε εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισµούς». Σύµφωνα µε πληροφορίες, πριν από τη διευκρινιστική δήλωση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – ∆ένδια. Την Τρίτη στο θέµα επανήλθε ο κ. Αυγενάκης και λίγες ώρες αργότερα ο κ. ∆ένδιας χαρακτήρισε µέσω Twitter τη δήλωση Αυγενάκη «ατυχή και ανακόλουθη του ρόλου του».

Χρειάστηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, νέος γύρος τηλεφωνικών επικοινωνιών, µε τον γραµµατέα του κόµµατος να κάνει λόγο για παρεξήγηση, τονίζοντας ότι οι δυο τους έχουν δώσει και θα δώσουν πολλές µάχες µαζί. Το θέµα έκλεισε µε νέο tweet του Νίκου ∆ένδια, ο οποίος επεσήµαινε ότι καλύφθηκε απολύτως από τις δηλώσεις Αυγενάκη.

Συνωστισµός στελεχών στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών
Ενδεικτική του υψηλού βαθµού ωρίµανσης του προεκλογικού σχεδιασµού της Νέας ∆ηµοκρατίας αποτελούν οι χθεσινές ανακοινώσεις για τις περιφέρειες όπου «κατεβαίνουν» οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην ενοποιηµένης Β’ Αθηνών, όσοι εξελέγησαν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αυτοί που προέρχονται από µεταγραφή και εκείνοι οι οποίοι κατείχαν µέχρι χθες κοµµατικές θέσεις. Υψηλό πολιτικό συµβολισµό έχει η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του κόµµατος Ευάγγελου Μεϊµαράκη ως επικεφαλής του «γαλάζιου» αγώνα για τις ευρωεκλογές. Εκεί θα κυνηγήσει τον σταυρό η µέχρι πρότινος βουλευτής της Β’ Αθηνών και πρώην εκπρόσωπος Τύπου Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου, ενώ µίνι έκπληξη θα πρέπει να θεωρείται η κάθοδος στις ευρωεκλογές της προερχόµενης από το Ποτάµι Κατερίνας Μάρκου.

«Συνωστισµός» προβεβληµένων στελεχών παρατηρείται στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Εκεί θα δώσουν τη µάχη του σταυρού οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο τοµεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουµουτσάκος, η προερχόµενη από το Επικρατείας Νίκη Κεραµέως, ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωµανός, αλλά και οι πρώην γραµµατείς του κόµµατος Νίκος Κωστόπουλος, Μανώλης Γραφάκος, Βασίλης Ξυπολυτάς και Ζωή Ράπτη.

Στον Νότιο Τοµέα «κατέρχονται» ως υποψήφιοι ο Νίκος ∆ένδιας, η Σοφία Βούλτεψη, η Αννα Καραµανλή, ο προερχόµενος από το Ποτάµι Χάρης Θεοχάρης, ο µέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και οι γραµµατείς Γιάννης Καλλιάνος, Βασίλης Σπανάκης και Τάσος Γαϊτάνης. Στον ∆υτικό Τοµέα επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται, ως γνωστόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μαζί του «κατεβαίνουν» ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιµος Γιακουµάτος. Στην Α’ Αθηνών «κατέρχεται» ως υποψήφιος ο εκλεγµένος στο Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, αλλά και καθηγητής ∆ιεθνούς ∆ικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήµιο Αγγελος Συρίγος.

Στον ανατολικό τοµέα της Περιφέρειας Αττικής υποψήφιοι θα είναι οι Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και ο προερχόµενος από το Επικρατείας Βασίλης Οικονόµου, ενώ στον δυτικό ο Θανάσης Μπούρας. Επιπλέον, στη λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης συµµετέχει ο επίσης προερχόµενος από το Επικρατείας ∆ηµήτρης Σταµάτης.

Οργανωμένο… σχέδιο του Καμμένου η γκαζόζα: Για να δουν τί θα πει “εγκαταλείπω τους ΑΝΕΛ”

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: