Πεδίο μάχης το Σύνταγμα: Μολότοφ δακρυγόνα και επιδρομές στη Βουλή από κουκουλοφόρους (video,photo)




Σε επιχείρηση εκκένωσης του προαύλιου χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη, της λεωφόρου Αμαλίας της Όθωνος και της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. με εκτεταμένη ρίψη χημικών και προσαγωγές, μετά τα σοβαρά επεισόδια από κουκουλοφόρους που φέρεται από αστυνομικές πηγές να ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και την ακροδεξιά και οι οποίοι με πέτρες ξύλα και μολότοφ επιχείρησαν τουλάχιστον τρεις φορές να εισβάλουν στην Βουλή.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε από το ΕΚΑΒ, ούτε από το ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά από το συλλαλητήριο βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα σε δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία.

Εδώ τα εκτεταμένα επεισόδια όπως τα μετέδωσε το RT

Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν μεταφερθεί 4 άτομα από το συλλαλητήριο με ελαφρά δύσπνοια.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, ψηλά στην οδό Ασκληπιού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.

Περισσότερες από 10 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μπροστά στη Βουλή.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διευκρινισθεί ποιοί εμπλέκονται στα επεισόδια και οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών ανέρχεται σε περίπου 20.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου δέχθηκε επίθεση ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, από ομάδα αγνώστων και μεταφέρθηκε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα τα ΜΑΤ δέχονταν βροχή από πέτρες και μάρμαρα από μικρές ομάδες κουκουλοφόρων που είχαν παραμείνει μέσα στην Πλατεία Συντάγματος και εκτόξευαν μάρμαρα και πέτρες στα ΜΑΤ.

Μέχρι τις 4 εξελίσονταν σοβαρά επεισόδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά στη Βουλή, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης καθώς οι κουκουλοφόροι και διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτήριο του κοινοβουλίου και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ενώ το συλλαλητήριο εξελισόταν κανονικά, ομάδες κουκουλοφόρων -άλλοι κρατώντας ελληνικές σημαίες άλλοι χωρίς- επιχείρησαν αρκετές φορές να εισβάλουν στον περίβολο της Βουλής.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν εκτατμένα βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ:

Στον ακροδεξιό χώρο ανήκουν οι δράστες των επεισοδίων, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

“Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια”.

Αυτά τόνισαν, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο από ομάδα κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.

Νωρίτερα κατα τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε τους ομιλητές ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν δύο φορές να ανέβουν στο προαύλιο της Βουλής και πέταξαν μπογιές και ξύλα στα ΜΑΤ

Ωστόσο το συλλαλητήριο συνεχίστηκε κανονικά με τις ομιλίες ενώ ο προαύλιος χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Επεισόδια στο συλλαλητήριο: Βόμβες μολότοφ από κουκουλοφόρους- Ο κόσμος στο Σύνταγμα (video,live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: