Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από F-16 και F-4 Phantom II μεταξύ Λήμνου και Λέσβου




Τέσσερις αερομαχίες καταγράφει σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, μετά από παραβιάσεις μαχητικών της Τουρκικής πολεμικής Αεροπορίας, η οποία συνεχίζει τις καθημερινές προκλήσεις πάνω από το Αιγαίο καθώς οι εντολές που παίρνουν από το επιτελείο τους είναι να μην υπάρξει μέρα που να μην αφήνουν “ίχνος” στο FIR Αθηνών που τόσο τους ενοχλεί από τη στιγμή που εκτείνεται σε πολλά περισσότερα μίλια απ’ αυτά που οι ίδιοι θέλουν να υποστηρίζουν.

Η αρχή σήμερα έγινε ανάμεσα από τη Λέσβο και τη Λήμνο με ζευγάρι F-16 της Τουρκίας να περνά στον Ελληνικό εναέριο χώρο, η απογείωση των Ελληνικών αεροσκαφών ήταν άμεση με τους ιπταμένους επιφυλακής να σηκώνουν τα μαχητικά και να σπεύδουν να απομακρύνουν τους “εισβολείς”.

Σήμερα η Τουρκία επέλεξε να απογειώσει και τα παλαιότερα F-4 Phantom που συνοδεύονταν από F-16, αλλά ξανά είχαμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού.
Μικρή μεν η σημερινή συγκομιδή των Τούρκων σε αριθμητικό επίπεδο, πλην όμως έγιναν και οι Ελληνικές απαντήσεις εκεί ψηλά και είναι επαρκείς…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (4 x 2 F-16 & 2 F- 4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 10

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 6

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 6

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: