Νέα ανατροπή: Δυνάμεις των ΗΠΑ αναχωρούν από τη Συρία δήλωσε Αμερικανός εκπρόσωπος




Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία την Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος του του αμερικανικού στρατού.

Αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να απομακρύνει τις αμερικανικές δυνάμεις από ένα από τα πιο περίπλοκα πεδία μάχης στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η ανακοίνωση-έκπληξη ήρθε με μια δήλωση του συνταγματάρχη Sean Ryan, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συνταγματάρχης δήλωσε ότι ο συνασπισμός «ξεκίνησε τη διαδικασία της σκόπιμης απόσυρσής μας από τη Συρία», προσθέτοντας ότι δεν θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με «συγκεκριμένες προθεσμίες, τοποθεσίες ή κινήσεις στρατευμάτων».

Η απόσυρση των περίπου 2.000 αμερικανικών στρατευμάτων που εστάλησαν στη βόρεια και ανατολική Συρία απείλησε να παρεμποδίσει τη διαρκή ήττα του Ισλαμικού Κράτους και να εξαπολύσει μια ενδεχομένως βίαιη μάχη μεταξύ των άλλων δυνάμεων στη Συρία για να γεμίσει το κενό.

Ο πρόεδρος Τραμπ επιθυμεί σφόδρα να επιστρέψουν τα στρατεύματα στην πατρίδα τους, λέγοντας ότι στάλθηκαν για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και ότι η αποστολή τους έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ παραμένουν σε ισχύ οι όροι που έθεσε η Αμερική για την απόλυτη ήττα του Ισλαμικού Κράτους και την προστασία των Κούρδων της Συρίας.

Εντολή από την Άγκυρα για σύλληψη τουλάχιστον 100 στρατιωτικών για το δίκτυο Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: