Έφτασε η στιγμή που θα κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης: Στο Μαξίμου ο Καμμένος




Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου το ραντεβού ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, το οποίο και θα τις καθορίσει.

Πριν από λίγο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, για να υποδεχτεί στις 10.30 τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ενώ με ένα βίντεο των Ενόπλων Δυνάμεων από το φυλάκιο του Γράμμου, όπου πραγματοποιείται η έπαρση της σημαίας τον Απρίλιο του 2018 επέλεξε να πει “καλημέρα” στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λίγη ώρα πριν από το καθορισμένο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν σήμερα το πρωί.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η οποία ορίστηκε τελικά για τις 12:00, αντί για τις 12:30 που είχε ανακοινωθεί χθες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει, στη συνέντευξή του στο Open, από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώσει ρητά τη στήριξή του στην κυβέρνηση, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Έντονο ήταν το παρασκήνιο και τα παζάρια πριν από τον ορισμό του σημερινού ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών, για τους όρους του «διαζυγίου».

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έχει εκφράσει την αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, όπως φάνηκε και από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Παρασκευή δεν έχει το σύνολο των Βουλευτών με το μέρος του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα αναζητήσουν ένα συμβιβασμό προκειμένου και η Συμφωνία των Πρεσπών να περάσει και ο κυβερνητικός συνασπισμός να συνεχίσει.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κυβερνητικό του εταίρο να τηρήσει τη δέσμευσή του και να μην αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει πριν την κύρωση της Συμφωνίας ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό κοινοβούλιο ακόμα και σήμερα.

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης: Το τετ-α-τετ Αλέξη και Πάνου…

HELLASJOURNAL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: