Θα μπορέσει η Τουρκία να μείνει στην Συρία όσο και στην Κύπρο; Αποφασίζουν Πούτιν και Τράμπ!




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Μήπως ήρθε η ώρα να εκδιωχθεί από την Συρία η Τουρκία, που δεν κατέστη δυνατόν να εκδιωχθεί από την Κύπρο εδώ και 44 χρόνια; Δεν ξέρω. Οι εξελίξεις κατά τις προσεχείς ημέρες θα καθορίσουν την απάντηση αυτού του ερωτήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, ο στρατός της Συρίας ετοιμάζεται για μιαν μεγάλη επίθεση στο Ίντλιμπ. Η Τουρκία είχε υποσχεθεί στον Πούτιν πριν μερικούς μήνες. Ότι θα έδιωχνε τους τζιχαντιστές από το Ίντλιμπ. Δεν τους έδιωξε ή δεν μπόρεσε να τους διώξει. Έτσι ο συριακός στρατός επιστρέφει στην επιχείρηση την οποία είχε αναβάλει.

  • Η συριακή κυβέρνηση λέει στην Τουρκία «φύγε από την Συρία». Τι θα κάνει η Τουρκία, η οποία επιθυμεί να προσαρτήσει τα εδάφη που κατέκτησε; Θα φύγει; Ή μήπως θα μπει σε πόλεμο; Πάλι θα τρέξει στον Πούτιν ο Ταγγίπ Έρντογαν για να εμποδίσει την επίθεση; Αν τρέξει, τι θα κάνει ο Πούτιν; Θα σταματήσει τον Άσσαντ για άλλη μια φορά;

Ο Πούτιν είναι ο άνθρωπος που έσωσε το κεφάλι του Άσσαντ και την Συρία. Θα γίνει ό,τι πει αυτός. Θα έχει τον τελευταίο λόγο. Από την μια ερωτοτροπεί με τον Έρντογαν και από την άλλη είναι και φίλος του Άσσαντ. Επειδή γνωρίζει το πόσο κοντά είναι [ο Πούτιν] με τον Έρντογαν, ο Άσσαντ δεν είπε κουβέντα μέχρι τώρα για τις ενέργειες της Τουρκίας εντός της Συρίας. Αλλά φαίνεται ότι έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής. Στο τέλος εξερράγη.  Μήπως μπορεί να διεξαγάγει αυτή την επίθεση ο συριακός στρατός σε περίπτωση που δεν την εγκρίνει ο Πούτιν;

Την ώρα που έρχονταν οι πληροφορίες για την επίθεση στην Συρία, ο Πούτιν βρισκόταν στην Αργεντινή στην Σύνοδο Κορυφής των G-20. Σε αυτή την Σύνοδο Κορυφής μίλησε και με τον Έρντογαν, αλλά δεν ξέρουμε τι είπαν. Όμως είναι βέβαιο ότι ο Πούτιν δεν του είπε «ήρθε η ώρα να φύγεις από την Συρία φίλε μου». Αν του το έλεγε, ο Έρντογαν δεν θα μπορούσε να πει ότι θα προχωρήσει περισσότερο τις επιχειρήσεις του στην Συρία και ότι στοχεύει να πάρει και την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
  • Αυτός που έβαλε την σφραγίδα του την σύνοδο της Αργεντινής ήταν ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Σαλμάν. Ο Σαλμάν είναι ο κύριος υπεύθυνος της δολοφονίας Κασσόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι το ξέρουν αυτό πλέον. Παρά ταύτα προσκλήθηκε στην σύνοδο κορυφής και όλοι έκαναν χειραψία μαζί του. Την πιο θερμή χειραψία την έκανε ο Πούτιν. Και αυτό δεν διέλαθε της προσοχής κανενός.

Κατά την συνομιλία του με τον Πούτιν πετούσε από χαρά ο Σαλμάν. Όμως, τον καταδίωκαν οι Αργεντινοί εισαγγελείς. Μάλιστα διαδόθηκε η πληροφορία ότι ο Σαλμάν φοβήθηκε γι’ αυτό και κατέφυγε στην σαουδαραβική πρεσβεία. Τι προσπαθεί άραγε να κάνει ο Πούτιν με τον Σαλμάν, το οποίο μισεί ο κόσμος και τον Έρντογαν; Με τι αντάλλαγμα ο Πούτιν ρισκάρει αυτές τις οικειότητες που θα μπορούσαν προκαλέσουν απώλεια κύρους και εκτίμησης;

Μήπως το όλο ζήτημα είναι τα οικονομικά συμφέροντα που θα εξασφαλίσει από αυτούς η Ρωσία; Ή μήπως ετοιμάζει νέα στρατηγικά σχέδια στην Μέση Ανατολή με αυτούς τους συμμάχους; Λέγεται ότι μόλις η Ρωσία είχε αρχίσει να αναμειγνύεται ενεργώς στα γεγονότα στην Συρία το 2013, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας Μπεντέρ Σουλτάν πήγε στον Πούτιν και του πρότεινε πολλά χρήματα για να παραιτηθεί από αυτό. 30 δισεκατομμύρια δολάρια! «Πάρε τα χρήματα και παράτα τον Άσσαντ», του είπε ο Σουλτάν.  Ο Πούτιν δεν δέχτηκε. Άρα το όλο ζήτημα δεν είναι τα χρήματα!

  • Ο τουρκικός στρατός ακόμα δεν βρέθηκε αντιμέτωπος και δεν πολέμησε με τον συριακό στρατό. Αν τώρα ο Άσσαντ το τόλμησε αυτό, θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες. Και θα επηρεαστούμε πολύ και εμείς στην Κύπρο μαζί με ολόκληρη την περιοχή. Από το 1974 η Τουρκία δεν μπήκε σε πόλεμο με κανέναν στο έξω κόσμο. Η Συρία είναι η μόνη χώρα που κατέκτησε μετά την Κύπρο. Και αυτό χάρις σε ποιον; Χάρις στην Αμερική και την Ρωσία. Ο Πούτιν άναψε το πράσινο φως, η Αμερική έκανε τα στραβά μάτια. Αυτή την στιγμή κατέχει το Ίντλιμπ, το Τζεράμπλους και το Άφριν.

Ειδικά το Άφριν το θεωρεί πλέον δικό της έδαφος η Τουρκία, όπως ακριβώς την Κύπρο. Δεν προτίθεται καθόλου να αποσυρθεί απ’ εκεί. Όπως δεν αποσύρθηκε από την Κύπρο εδώ και 44 χρόνια. Ό,τι έκανε στην Κύπρο, το κάνει και εκεί. Φωτογραφίες του Ταγγίπ Έρντογαν στα κυβερνητικά γραφεία, στα σχολεία, παντού.

  • Ο μουλάδες μιλούν στα παιδιά για το σουνιτικό Ισλάμ και οι δάσκαλοι από την Τουρκία για την ένδοξη οθωμανική ιστορία. Και μαζεύονται τόνοι ελιές από το Άφριν και μεταφέρονται στην Τουρκία. Προσεχώς θα έρθει σίγουρα η σειρά και των ψεύτικων τίτλων ιδιοκτησίας. Στους νέους χάρτες, το Άφριν θα γίνει έδαφος της Τουρκίας. Ακριβώς όπως η βόρεια Κύπρος, θα γίνει και αυτό επαρχία της Τουρκίας. Αν εμείς είμαστε η 82η επαρχία, το Άφριν θα είναι η 83η!

Θα μπορέσει η Τουρκία να μείνει στην Συρία όσο έμεινε στην Κύπρο; Εξαρτάται και αυτό από την Αμερική και την Ρωσία. Ο Άσσαντ ετοιμάζεται για επίθεση επειδή είδε αυτό τον κίνδυνο. Και τι παράξενο, λόγω της εχθρότητάς της προς τον Άσσαντ αντιτίθεται και η Ευρώπη στις ενέργειες του συριακού στρατού.

Δεν τους νοιάζει ακόμα και το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές τρομοκράτες ενεργούν μαζί με την Τουρκία. Αντί να πουν στην Τουρκία «φύγε από την Συρία», λένε «σταμάτα» στον συριακό στρατό. Αν το να αγωνίζεται ένας λαός εναντίον των κατακτητών που κατέχουν την πατρίδα του σε αυτό τον κόσμο ήρθε σε αυτό το χάλι, τότε αλίμονο μας! Τότε ποιος νοιάζεται για το αν θα καεί και θα γκρεμιστεί τώρα το Παρίσι;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η όρεξη των λύκων που άνοιξε στην, υπό εισβολή και κατοχή, περιοχή: Πάει και η Αμμόχωστος;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: