Πρόταση νόμου από Γερουσιαστές στοχοποιεί τον πρίγκηπα Σαλμάν ως υπεύθυνο για τον φόνο Κασόγκι

File Photo: A handout photo made available by the Saudi Royal Palace shows Saudi Crown Prince Mohammad Bin Salman speaking during a session of the Future Investment Initiative Conference, in Riyadh, EPA/BANDAR ALGALOUD / SAUDI ROYAL PALACE
Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εισηγούνται ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα χαρακτηριστεί ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υπεύθυνος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Το ψήφισμα, που υποβλήθηκε σήμερα στη Γερουσία, στηρίζεται από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Κόρκερ.

Μεταξύ άλλων, η Ουάσινγκτον καλεί το Ριάντ να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων και ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών. Προειδοποιείται επίσης η Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει σε αγορές όπλων από τη Ρωσία και την Κίνα καθώς τέτοιες ενέργειες θα δημιουργούσαν “κινδύνους” για τη σχέση της με τις ΗΠΑ.

Προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA-Reuters- Sputnik

Ιδιαίτερα “γόνιμος” μέχρι στιγμής ο στρατηγικός διάλογος με ΗΠΑ: Κομβικός ο ρόλος της Ελλάδας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal