Καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ




Την καταδίκη τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Σκάι είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας».

Το Ποτάμι
«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, για την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

«Η τρομοκρατία δεν νικιέται στα λόγια. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ευκαιρία να μπει τώρα κι ένα τέλος στους αποκλεισμούς ΜΜΕ από κόμματα και πολιτικούς. Απέναντι στην τρομοκρατία ας είμαστε όλοι ενωμένοι», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το ΚΚΕ
«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Οι ΑΝΕΛ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

 

 

Η Λαϊκή Ενότητα

Η βομβιστική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», είναι απόλυτα καταδικαστέα.

Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Αντιθέτως, βοηθούν αντικειμενικά εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν να δημιουργηθεί κλίμα φόβου και παθητικότητας στο λαό κι ενίσχυσης του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων.

Ομιλούν για ολική επαναφορά της τρομοκρατίας: Βλέπουν πίσω από την επίθεση τους “Λαϊκούς Αγωνιστές”

17/12/2018 08:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: