Η Nova πρώτη και φέτος σε υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες! Ξεχώρισε ο Λάνθιμος




Για ακόμα μία χρονιά, οι ταινίες και οι σειρές που προβάλλονται στην πλατφόρμα της Nova διακρίθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων για την 76η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, αποσπώντας συνολικά 46 υποψηφιότητες.

Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι ταινίες «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, «A star is Born», με την υπογραφή του Bradley Cooper, «Green Book» του Peter Farrelly, η σειρά της HBO, «Sharp Objects», η μίνι σειρά, «A Very English Scandal» και πολλές άλλες.

Αναλυτικότερα, η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου συγκέντρωσε 5 υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερου Σεναρίου (Deborah Davis & Tony McNamara), Α’ Γυναικείου ρόλου για την Olivia Colman και διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία  Β’ Γυναικείου ρόλου για τις Emma Stone και Rachel Weisz.

Η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Bradley Cooper με τη ταινία «A star is Born»  κατάφερε να αποσπάσει 5 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας στη κατηγορία Δράμα, Καλύτερου Τραγουδιού, Σκηνοθεσίας και Α’ Αντρικού ρόλου για τον Bradley Cooper, ενώ η Lady Gaga κέρδισε, για δεύτερη φορά στη καριέρα της , υποψηφιότητα στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου.

Επίσης, από 5 υποψηφιότητες διεκδικεί βραβεία η ταινία του Peter Farrelly, «Green Book»: Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Α’ Ανδρικού και Β’ Αντρικού Ρόλου για τους Viggo Mortensen και Mahershala Ali αντίστοιχα και Σεναρίου και Σκηνοθεσίας για τον Peter Farrelly.

Η ταινία «Bohemian Rhapsody», που ακολουθεί την πορεία του  θρυλικού συγκροτήματος  των  Queen, διεκδικεί βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας / Δράμα και Α’ Ανδρικού ρόλου για τον Rami Malek. Η Melissa McCarthy είναι υποψήφια για το βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου και o Richard E. Grant για Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία «Can you Ever Forgive me?». Η ρομαντική κωμωδία «Crazy Rich Asians» διεκδικεί βραβείο Καλύτερης ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ και Α΄ Γυναικείου ρόλου στην ίδια κατηγορία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: