H Κίνα ενέκρινε τις εισαγωγές αμερικανικού ρυζιού, στο πλαίσιο εκεχειρίας των 90 ημερών




Η τελωνειακή αρχή της Κίνας ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει τις εισαγωγές ρυζιού από τις ΗΠΑ, μια κίνηση που έρχεται κατά τη διάρκεια μιας δασμολογικής ανακωχής 90 ημερών μεταξύ των δύο χωρών που έχουν εμπλακεί σε εμπορικό πόλεμο.

Το αμερικανικό ρύζι που ικανοποιεί τις προδιαγραφές και επιθεωρήσεις θα επιτρέπεται να εισέλθει στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η τελωνειακή αρχή της Κίνας.

Οι απαιτήσεις για τους εξαγωγείς ρυζιού από την Αμερική περιλαμβάνουν την καταχώριση στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και την τήρηση των αμερικανικών και κινεζικών φυτοϋγεονομικών νόμων και κανονισμών που αποσκοπούν στην προστασία από τις ασθένειες των φυτών. \

Η έγκριση έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο μετά τη συμφωνία των δύο χωρών για ένα φυτοϋγεονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα επιτρέπει τις εισαγωγές ρυζιού από τις ΗΠΑ στην Κίνα για πρώτη φορά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλ Τραμπ και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια εκεχειρία 90 ημερών ενώ προσπαθούν να βρουν λύση στην κλιμάκωση των εμπορικών τους διαφορών.

ΚΥΠΕ – AFP – Κίνα/ΠΕΚΙΝΟ 28/12/2018 21:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: