Εντός της ημέρας οδηγείται στις φυλακές Ναυπλίου ο γνωστός ενεχυροδανειστής




Στις φυλακές Ναυπλίου θα κρατηθεί με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα ο ενεχυροδανειστής Δημήτρης-Ριχάρδος Μυλωνάς, που χθες το βράδυ κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο ενεχυροδανειστής, που μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Διαφθοράς, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος καθώς φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο σε κύκλωμα λαθραίας εξαγωγής χρυσού, θα μεταχθεί σήμερα στις φυλακές Ναυπλίου.

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής απολογήθηκε για δύο ώρες. «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφτούν υποδομή υποθέσεως, αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι «κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης». Προφυλακιστέα κρίθηκε και η φερόμενη ως υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Εξαπολύοντας βολές κατά των αστυνομικών που διεξήγαγαν την έρευνα και αμφισβητώντας το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού, απαντά σε όσα του καταλογίζονται, με απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια, ο ενεχυροδανειστής. «Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε (συν)αρχηγός οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης, δεν έχω διαπράξει ποτέ το αδίκημα της λαθρεμπορίας και δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες». Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων στρέφεται με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών οι οποίοι διενήργησαν την προανάκριση, επισημαίνοντας πως είναι παντελώς άσχετοι «με το αντικείμενο και δεν αντελήφθησαν ότι δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία». Όσον αφορά τον συγκατηγορούμενο του και φερόμενο συναρχηγό, κατά το κατηγορητήριο, του κυκλώματος, ο γνωστός ενεχυροδανειστής επισημαίνει ότι συνεργαζόταν στο πλαίσιο νόμιμων εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία.

Προφυλακίστηκε ο ενεχυροδανειστής: Τα έριξε στην ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. που έκανε τις συλλήψεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: