Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουν, λένε… Οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Ερντογάν στην Κύπρο




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Ένας μεθυσμένος που περνούσε τρικλίζοντας τα μεσάνυκτα από τα στενά και σιωπηλά σοκάκια της Κωνσταντινούπολης σταμάτησε ξαφνικά και άρχισε να φωνάζει μεγαλοφώνως. «Ρε πεζεβέγκηδες! Ρε πεζεβέγκηδες!»

Ξαφνικά άνοιξαν τα παράθυρα των σπιτιών του δρόμου. Ξεπρόβαλαν κεφάλια από τα παράθυρα. Αφότου φίλτραρε όλους έναν προς έναν ο μεθυσμένος είπε το εξής: «Και πόσοι πολλοί είναι, πόσοι πολλοί!»

  • Θυμήθηκα αυτό το ανέκδοτο καθώς σκεφτόμουν τα γεγονότα που ζήσαμε αυτό τον καιρό μέσα στην χρονιά που πέρασε. Είχε γίνει σχεδόν χαλασμός κόσμου μετά το ελληνικό κολάζ/γελοιογραφία που δημοσιεύσαμε. Οι μπράβοι του Ταγγίπ Έρντογαν άρχισαν να έρχονται καθημερινά στην πόρτα της εφημερίδας μας. Ερχόταν ο ένας σύνδεσμος από την Τουρκία και έφευγε ο άλλος. Έφευγαν αφότου διάβαζαν ανακοινωθέντα και άφηναν μαύρο στεφάνι στην πόρτα μας.

Στα συλλαλητήρια υπήρχαν του κόσμου οι βρισιές. Ξέρετε, στο τέλος αυτών των συλλαλητηρίων έγινε η επίθεση λιντσαρίσματος. Αφού πήραν εκείνο σινιάλο από τον Ταγγίπ Έρντογαν ήρθαν να μας σκοτώσουν κάτω από την υψηλή προστασία της αστυνομίας μας. Τώρα είναι ελεύθεροι όλοι όσοι τα έκαναν αυτά. Ενώ εμείς δικαζόμαστε στο δικαστήριο λόγω εκείνου του κολάζ/ γελοιογραφίας. Ακόμα και οι καθηγητές πανεπιστημίου που φέρνει η εισαγγελία ως εμπειρογνώμονες στο δικαστήριο είναι πολύ οργισμένοι για εκείνο το κολάζ. Θέλουν να τιμωρηθούμε.

Γιατί θυμώσατε κύριοι; Για το σχέδιο σε εκείνη την γελοιογραφία; Τι απεικονίζει; Τον Ταγγίπ Έρντογαν με τα μάτια ενός Έλληνα. Το γεγονός ότι αντί να δώσει έδαφος στην Κύπρο ζήτησε περισσότερο έδαφος από την Ελλάδα θύμωσε τον Έλληνα αδελφό μας, λέει. Και έφτιαξε ένα τέτοιο μοντάζ. Ένα γυμνό άγαλμα ενός ήρωα της αρχαίας μυθολογίας, ένα από τα εκείνα τα γυμνά αγάλματα που στην Ελλάδα δεν καλύπτουν κανένα τους μέρος όπως κάνουν στην Τουρκία επειδή θα διασαλευθούν τα ήθη, κατουράει πάνω στο κεφάλι του Έρντογαν.

  • Θυμώσατε γι’ αυτό; Αν ο Ταγγίπ Έρντογαν κατουρούσε πάνω στο κεφάλι του Τσίπρα δεν θα υπήρχε θέμα, έτσι δεν είναι; Η δική σας αντίδραση δεν είναι για την ενέργεια αυτή. Είναι απλώς ρατσιστικό παραλήρημα των αραχνιασμένων μυαλών σας. Αλλιώς θα αντιδρούσατε και στις γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην Γερμανία. Στις γελοιογραφίες του Έρντογαν και της Μέρκελ. Αλλά γι’ αυτό δεν υπάρχει αντίδραση. Διότι εκεί από κάτω είναι η Μέρκελ. Και ο Έρντογαν από πάνω!

Για τα αγάλματα του Ατατούρκ στην Τουρκία τι να πει κανείς; Τι έκαναν σε εκείνα τα αγάλματα. Μήπως έμεινε κάτι που δεν έκαναν; Μόνο να τους κατουρήσουν έμεινε, αλλά έκαναν χειρότερα. Τα δημοσίευσα και αυτά στην εφημερίδα τούτη. Αλλά κανείς σας δεν είπε τίποτα. Κανείς δεν βγήκε να πει «πώς το κάνεις αυτό στον ιδρυτή της Τουρκίας». Δεν έφερε μαύρο στεφάνι στην πόρτα μας. Γιατί; Μήπως η προσβολή ενός κοτζάμ Ατατούρκ είναι πιο ασήμαντη από την προσβολή του Έρντογαν; Επιπλέον, εκείνες οι προσβολές ήταν πραγματικές και όχι γελοιογραφία και άλλα παρόμοια. Ήταν ζωντανές φωτογραφίες. Και αυτοί που τα έκαναν ήταν Τούρκοι όπως εσείς. Όμως, αυτός που έκανε τούτη την γελοιογραφία είναι ένας Έλληνας.

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
  • Εγώ κατάγομαι από εδώ. Είμαι Κύπριος. Εσείς δεν κατάγεστε από εδώ. Ήρθατε από μακριά. Εγκατασταθήκατε σε κλεμμένα εδάφη. Δυστυχώς οι δικοί μας οι χαμερπείς σας πρόσφεραν όσα είχαμε μέχρι να μας αποτελειώσουν. Και τώρα γίνατε αρχηγοί πάνω στο κεφάλι μας με τα αραχνιασμένα μας μυαλά. Δεν μπορείτε εσείς να μου μάθετε πώς να αγαπώ την πατρίδα μου. Είπα άει σιχτίρ μια φορά και δεν έγινε. Το είπα ξανά. Το λέω και τώρα. Και υπόσχομαι ξανά από αυτές τις στήλες. Ότι θα αγωνίζομαι μέχρι να ξεκουμπιστείτε και να φύγετε από αυτή την χώρα.

Οι απειλές σας. Οι πληρωμένοι σας δολοφόνοι δεν μας νοιάζουν. Δεν ταιριάζετε σε αυτό το νησί. Αυτό το νησί ρυπάνθηκε μαζί σας. Ποιοι είστε εσείς και θα μας φέρνετε μαύρο στεφάνι; Ποιοι είστε και θα λέτε μπροστά στην πόρτα μας ότι ο Αλλάχ είναι μεγάλος; Μιλήσατε για σεβασμό στους θεσμούς; Ρωτήστε τον πρόεδρό σας αν σέβεται αυτόν τον θεσμό. Σίγουρα το ξέρει αυτό, όπως ξέρει να εξαφανίζει και χρήματα. Αυτός που ισοπέδωσε τον σεβασμό σε αυτό τον θεσμό, ούτε εκείνος ο Έλληνας είναι ούτε εμείς. Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρός σας.

Κοιτάξτε κουβέντα. Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουν, λένε. Έλα ρε διάβολε! Άλλωστε συμμορίτες όπως εσύ δεν έρχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάντα βράδυ έρχονται. Αυτή η χώρα δεν είναι δική σου. Είναι δική μου!…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Μαθήματα Δημοκρατίας προς την Γαλλία από τον …Ερντογάν που γέμισε τις φυλακές με Τούρκους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: