Μαθήματα Δημοκρατίας προς την Γαλλία από τον …Ερντογάν που γέμισε τις φυλακές με Τούρκους




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Μου άρεσε τόσο πολύ που παρακολούθησα κατ’ επανάληψη εκείνο το βίντεο. Παρίσι. Τα κίτρινα γιλέκα. Και ο ανταποκριτής της TRT που προσπαθούσε να μεταφέρει στους Τούρκους θεατές αυτή την διαδήλωση παίρνοντας πλάνα.

Την ίδια στιγμή ένας διαδηλωτής από τα κίτρινα γιλέκα βάλθηκε ξωπίσω του. Σχεδόν τον καταδιώκει. Ο δημοσιογράφος τρέχει και εκείνος τον ακολουθεί. Και από την άλλη, δείχνοντάς τον στους άλλους, λέει το εξής: «Κοιτάξτε φίλοι, το TRT. Κάνει είδηση εδώ για την Γαλλία το TRT, που δεν μετέδωσε καμία διαδήλωση που έγινε στην δική του χώρα, που δεν δείχνει καμία καταπίεση εναντίον του λαού, που δεν κάνει είδηση για καμία διαδήλωση! Θα φύγει και ο Μακρόν, θα φύγει και ο Έρντογαν, θα φύγετε και εσείς!»

Καίγεται το Παρίσι και ο Ταγγίπ Έρντογαν στην Τουρκία ενθουσιάστηκε. Παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας προς την Γαλλία! Λέει το εξής:

  • «Εκείνοι που κορόιδευαν την δική μας αστυνομία και έλεγαν ότι ασκεί καταπίεση, ας δουν τώρα τι κάνουν οι δικοί τους αστυνομικοί. Η δική μας αστυνομία επιδεικνύει έλεος. Μπορεί να εκφραστεί κάθε είδους σκέψη και απαίτηση δημοκρατικά».

Παρακολουθεί με ανησυχία, λέει, τις εικόνες στους δρόμους της Ευρώπης. Κοιτάξτε τι άλλο λέει: «Ελπίζω να μην δούμε να αναγράφεται στους τοίχους του Παρισιού ότι ‘η καταπίεση άρχισε το 1789’. Η Ευρώπη έμεινε μετεξεταστέα στο μάθημα της δημοκρατίας, στο μάθημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ακούς Ευρώπη; Ακούς Γαλλία; Αυτά είναι τα μαθήματα του Ταγγίπ. Τα οθωμανικά μαθήματα! Αν εσύ δεν του παρέδωσες μαθήματα, τώρα σου παραδίδει αυτός. Ο αφέντης του κράτους, οι φυλακές του οποίου είναι ασφυκτικά γεμάτες με πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες και καθηγητές. Μην τυχόν και γράψεις στους τοίχους του Παρισιού ότι «η καταπίεση άρχισε το 1789»! Θα σε φάει σαν κεφτέ!

  • Δεν ξέρεις να καταστέλλεις αυτούς τους ξεσηκωμούς Ευρώπη. Αν ήταν εκεί ο Ταγγίπ τώρα, θα βλέπατε. Η τουρκική αστυνομία θα ήταν σαν σπαθί! Όπως στο Πάρκο Γκεζί. Η αστυνομία του Ταγγίπ, η οποία έγινε θρύλος επειδή ξάπλωσε στο έδαφος με μερικές σφαίρες ως τρομοκράτη τον μικρό Μπερκίν, ο οποίος έτρεχε να πάρει ψωμί! Τα έβγαλε πέρα με τους διαδηλωτές στο Γκεζί. Εσείς δεν μπορέσατε να τα βγάλετε πέρα με εκείνους στο Παρίσι. Γίνεται τέτοια δημοκρατία;

Όπως είπε και ο Πρόεδρος μείνατε μετεξεταστέοι σε αυτό το μάθημα. Δεν πήρατε την Τουρκία ως παράδειγμα. Ψέματα λέει ο Πρόεδρος; Στην Τουρκία μπορούν αναμφίβολα να λένε την άποψή τους ελεύθερα όλοι! Ο Χραντ Ντινκ την είπε. Έφαγε την σφαίρα! Ο Μουσά Αντέρ την είπε. Έφαγε την σφαίρα!  Ο Ταχίρ Ελτσί την είπε. Και εκείνος έφαγε την σφαίρα. Ιδού, τόσο απλή είναι η δημοκρατία. Και άμα χώσεις μέσα και όλους όσοι πουν την άποψή τους, είσαι εντάξει. Όλα γίνονται μια χαρά. Και ο ανταποκριτής της TRT, που δεν μπορεί να βρει είδηση να κάνει στην Τουρκία, έρχεται στο Παρίσι και κάνει.

Οι ξεσηκωμένοι στην Γαλλία τον χαροποίησαν πολύ, λέει. Είναι αλήθεια ότι πετάει από την χαρά του και ο παχουλός Τραμπ, αλλά ο Ταγγίπ τον ξεπέρασε σε αυτό. Κοίτα, είπα και εγώ στην Κύπρο την άποψή μου. Και παρέδωσε και σε εμένα ένα μάθημα δημοκρατίας. Τι είπα: «Άλλη μια επιχείρηση εισβολής από την Τουρκία!» Δηλαδή το Άφριν μετά από την Κύπρο! Από την «Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου» στην «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στην Συρία». Τι ωραία λόγια για τις επιχειρήσεις είναι αυτά. Ειρήνη. Ελιά. Πάρε τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα και ελιές από τα πολεμικά τζετ.

  • Η ένδειξη δημοκρατίας για την δική μας εφημερίδας είναι οι πέτρες! Μάθε Ευρώπη μάθε! Μάθε την δημοκρατία από τον Ταγγίπ. Αν ήταν στο Παρίσι τώρα, θα σου έδειχνε! Ακούς κύριε Μακρόν; Πες στους βλάκες του αστυνομικούς σου. Να μην συμπεριφέρονται τόσο ανηλεώς στα παιδιά! Να πάρουν παράδειγμα από την τουρκική αστυνομία. Να χτυπάνε όποιον πετάει. Να μην τον πληγώνουν και να τον αφήνουν. Να στοχεύουν καλά όποιον βλέπουν να φοράει κίτρινο γιλέκο!

Εξαιτίας σου Μακρόν άρχισε να επικρατεί αναταραχή παντού. Κοίτα ξεσηκώθηκαν και στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Ξεσηκώθηκε ακόμα και εκείνη η ήσυχη η Αλβανία. Αν μεταπηδήσει και στην Τουρκία; Ευτυχώς που το αντιλαμβάνεται ο δικός μας Πρόεδρος. Άρχισε να λαμβάνει μέτρα από τώρα. Μετά την πάροδο τόσων χρόνων έπιασε από τον γιακά τους διαδηλωτές του Γκεζί. Ετοιμάζεται να τους χώσει όλους μέσα. Να τους χώσει φυσικά. Να μην πλήξουν την δημοκρατία.

Πέρασε πολλές δυσκολίες ο Ταγγίπ μέχρι να κτίσει την σημερινή δημοκρατία στην Τουρκία. Έχωσε μέσα όλους όσοι προκαλούσαν ζημιά εκτός από τους χατζήδες, του χοτζάδες και τους μουλάδες. Χάρις στα δολάρια που κρύβονταν σε κουτιά παπουτσιών και με τις προσευχές του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Μπαγλαντί απέκρουσε το πραξικόπημα. Έκοψαν τα κεφάλια των πραξικοπηματιών στρατιωτών πάνω στην γέφυρα. Πρώτη φορά είδα πολίτες και μαστιγώνουν Τούρκους στρατιώτες.

  • Οι ήρωες του Ταγγίπ που φωνάζουν ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Εκείνος κατέπνιξε ακόμα και αυτό τον ξεσηκωμό και εσύ ακόμα δεν κατάφερες να τον καταπνίξεις στο Παρίσι μωρέ ατζαμή στραβάδι Μακρόν; Ενενήντα χιλιάδες αστυνομικοί. Αν θέλεις να σου στείλει ενισχύσεις ο Ταγγίπ. Δεν σώζεται αλλιώς η δημοκρατία. Αυτοί είναι εγγόνια εκείνων που έσφαξαν τον βασιλιά το 1789. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουν. Ο λαός δεν καταλαβαίνει από δημοκρατία. Τους δίνεις απλόχερα, σου την βγάζουν από την μύτη!

Τέλειωσε Ευρώπη το παιχνίδι του υποστηρικτή της δημοκρατίας. Κατάλαβέ πλέον, κατάλαβε την αξία του Ταγγίπ! Και δώσε του την ένταξη. Κατάργησε την βίζα. Να χαρεί και η Γαλλία!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

“Αν εσύ είσαι Τούρκος, εγώ δεν είμαι”: Μία φράση του Σενέρ Λεβέντ γροθιά στο στομάχι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: