Ελληνική αυτοψία στις φρεγάτες «Adelaide» που βγάζει στο σφυρί το Π.Ν. της Αυστραλίας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η απάντηση των Αυστραλών για τις δυο φρεγάτες κλάσης «Adelaide» στο ερώτημα που είχε υποβάλλει επίσημα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, αν δηλαδή τα δυο πλοία είναι διαθέσιμα προς πώληση, ήδη έφτασε πριν λίγα 24ωρα στο Ελληνικό πεντάγωνο.

Άμεση μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ωστόσο την αντίδραση της Ελληνικής πλευράς η οποία συνέστησε ήδη το αρμόδιο κλιμάκιο για το μεγάλο ταξίδι προς την Αυστραλία ώστε να γίνει αυτοψία στις δυο «Adelaide». Πρωτίστως από το Πολεμικό Ναυτικό θέλουν δια σώζεις να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα Πολεμικά πλοία που βγάζει στο σφυρί το ΠΝ της Αυστραλίας και να δουν τα συστήματα τα οποία υπάρχουν στις φρεγάτες και μετά τις αναβαθμίσεις που έχουν υποστεί.

Πάντως οι κινήσεις με τους ρυθμούς που παρατηρούνται δείχνουν κατά κάποιον τρόπο εκείνο που πολλές φορές έχει επισημανθεί και μέσω του Hellas Journal, ότι δηλαδή η κατάσταση στο Πολεμικό Ναυτικό αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα όριά του, με μια οικονομική κάνουλα διαρκώς να κλείνει την ώρα όμως που οι απαιτήσεις Εθνικές και Συμμαχικές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ένας επιπλέον λόγος της ταχείας αντίδρασης από την Αθήνα είναι και η πληροφορία για  πιθανό ενδιαφέρον από την πλευρά της Τουρκίας, να «χτυπήσει» την τιμή των δυο υπό πώληση φρεγατών των Αυστραλών. Ας μην ξεχνάμε πως αυτά τα πλοία είναι ας πούμε η μετεξέλιξη των φρεγατών Perry τις οποίες διαθέτει πάνω από μια 35ετία η Άγκυρα και που το μεγαλύτερο μέρος απ’ όσοι έχουν υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό της- όσοι δεν έχουν φυλακιστεί- γνωρίζουν πολύ καλά τη λειτουργία του πλοίου και θα μένει μόνο η γνώση πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες των επιπλέον ηλεκτρονικών συστημάτων που φέρουν οι «Adelaide».

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ήδη οι συζητήσεις, την ώρα που ξεκινά να τρέχει η Ελληνική αυτοψία στα πλοία, περνά και στο καυτό πεδίο της οικονομικής επιβάρυνσης της χώρας μας για την απόκτηση των δυο Αυστραλιανών φρεγατών. Σε γενικές γραμμές η Αθήνα σκέφτεται την αποπληρωμή ίσως με ετήσιες δόσεις ή περισσότερες αλλά με σαφέστατα μικρότερα ποσά να περνούν στους λογαριασμούς του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως η οικονομική οροφή των δυο φρεγατών αγγίζει σχεδόν τα 350.000.000. Η Ελλάδα να διαθέσει αυτή τη στιγμή το ποσό αυτό, δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων. Εκείνο που προτείνετε είναι η λύση των δόσεων, ίσως αρχικά η πρώτη από αυτές να κυμανθεί από 50.000.000 έως 100.000.000, κάτι που είναι πολύ πρόωρο, πιθανό να παρακινδυνευμένο να γραφτεί κάτι περισσότερο.

Πάντως αν και εφόσον δαπανηθούν αυτά τα χρήματα, ένα ερώτημα που πρέπει ν’ απαντηθεί είναι τι θα γίνει με την αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, για το οποίο ήδη ερίζουν πολλοί μνηστήρες στην ποδιά του Πολεμικού Ναυτικού για να πάρουν την αναβάθμιση στα χέρια τους. Τα χρήματα για τις δυο φρεγάτες από την Αυστραλία είναι προερχόμενα απ’ αυτά που προορίζονται για τις ΜΕΚΟ ή πρόκειται για άλλον κωδικό; Αν η Ελλάδα προχωρήσει στην αγορά τι θα γίνει με άλλα επίσης αναγκαία προγράμματα που πρέπει κι εκείνα άμεσα να τρέξουν, όπως αυτό των ελικοπτέρων αλλά και των βαρέως τύπου νέων τορπιλών.

Οι δυο φρεγάτες «Adelaide», 33 ετών περίπου οι οποίες ωστόσο έχουν υποστεί αναβαθμίσεις και φέρουν ισχυρά όπλα, αν και το Πολεμικό Ναυτικό θα ήθελε διακαώς ένα πλοίο το οποίο να είναι ικανό να προσφέρει πλήρη αντιαεροπορική άμυνα περιοχής.

Τέτοια όπλα τα δυο Αυστραλιανά πλοία έχουν αλλά όχι εκείνα που θα κάνουν την σαφέστατη διαφορά και που θα προσδώσουν στο Πολεμικό Ναυτικό τον άσσο στο μανίκι του κυρίως στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου, μπροστά στις προκλήσεις που ανοίγονται με την διαρκώς επεκτεινόμενη ενεργειακή συμμαχία.

Αμερική: Θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάτι να διαθέσουμε

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έθεσε η Αθήνα πριν λίγες ώρες στον Στρατηγικό διάλογο στην Ουάσινγκτον ήταν εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τόσο σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, πρέπει τώρα να βοηθηθεί και να μπουν νέα πλοία, έστω και μεταχειρισμένα υπό Ελληνική σημαία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η απάντηση των Αμερικανών ήταν πως πρέπει Ελλάδα και Αμερική να σχεδιάσουν μαζί την επόμενη μέρα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά τώρα διαθέσιμο κάτι να φύγει άμεσα για το Ελληνικό Αρχιπέλαγος δεν υπάρχει, ίσως υπάρξει κάτι το οποίο όμως δεν προσδιορίστηκε ή δεν είναι δημοσιοποιήσιμο.

Επίσης αναφέρθηκε και πάλι το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα Ελληνικά ναυπηγία , κάτι που αν αποδώσει καρπούς ίσως αποδώσει και νέα πλοία, όμως αυτό ίσως είναι ένα σχέδιο που αφορά την επόμενη δεκαετία.

Πάντως όλες τις εξελίξεις και την κινητικότητα που υπάρχει στο Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθούν στενά και οι Γάλλοι, οι οποίοι πρώτοι έχουν φτάσει στο νήμα αλλά εκεί κάπου η εικόνα έχει παγώσει μιας και τα Ηλύσια Πεδία έχουν πατήσει στις εξοπλιστικές εξελίξεις το «pause»,  μετά το προς το παρών βέτο της Γερμανίας για την μη απόδοση μέρους των κερδών από τα Ελληνικά ομόλογα, πράγμα που θα σήμαινε πως Αθήνα και Παρίσι θα προχωρούσαν το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στην επόμενή του μέρα με τις ψηφιακές φρεγάτες που σχεδιάστηκαν από τους Γάλλους για το Αιγαίο, όπως διαρκώς τονίζουν με χαρακτηριστικό τρόπο.

Μετά την Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ: Αναπτύσσεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: