Μαθητές και καθηγητές του Ζωγράφειου έψαλλαν τα κάλαντα στους δρόμους της Πόλης, πηγή: fanarion.blogspot.com

Χριστούγεννα στην Πόλη: Μαθητές του Ζωγράφειου έψαλλαν τα κάλαντα στους δρόμους (video)

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των ομογενών μαθητών κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, τα Χριστούγεννα.

Με επικεφαλής τον ακούραστο διευθυντή του Ζωγραφείου Γιάννη Δεμιρτζόγλου, ομογενείς και πολλούς εξ Ελλάδος κατοίκους της Πόλης, βγήκαν στην μεγάλη οδό του Πέραν έψαλαν με πολύ κέφι τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς. Παρών και ο βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης από την Ελλάδα.

Ιδιαιτέρως θερμή ήταν η ανταπόκριση των περαστικών που βρέθηκαν στην εκδήλωση που στήθηκε στον κεντρικότερο δρόμο της Πόλης, ενώ έτυχε και ευρείας κάλυψης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η χριστουγεννιάτικη ποµπή ξεκίνησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και κατέληξε στο Σισµανόγλειο Μέγαρο, όπου τους καλαντιστές υποδέχθηκε η Πρόξενος Δανάη Βασιλάκη.

Από εκεί κατευθύνθηκε στο Φανάρι όπου τα νιάτα της Ρωμιοσύνης τραγούδησαν τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μετά συνέχισαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή όπου μοιράστηκαν στιγμές θαλπωρής με τους γηροκομούμενους προσφέροντάς τους δώρα και τραγουδώντας τους σκοπούς των Χριστουγέννων και τραγούδια της Πόλης.

Πηγή:fanarion.blogspot.com

Το μήνημα του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα: Ας δημιουργήσουμε όραμα για το μέλλον