Οι υποψήφιοι για τη θέση της Μέρκελ “παίζουν” αντιτουρκικά: Ζητούν διακοπή ενταξιακών

File Photo: The candidate for CDU leadership, German Health Minister Jens Spahn,in Berlin, Germany. EPA, CLEMENS BILAN
Υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία τάχθηκε ο υπουργός Υγείας και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

«Μπορεί να το δει ο καθένας, η Τουρκία στην σημερινή της κατάσταση δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν έντιμο να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο κ. Σπαν σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί σήμερα (Τετάρτη 14η Νοεμβρίου) στις εφημερίδες του Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Ο κ. Σπαν, ο οποίος ανήκει στην συντηρητική πτέρυγα του CDU, επισήμανε ακόμη ότι είναι ανάγκη η Γερμανία να δείξει μεγαλύτερη κατανόηση απέναντι στους ανατολικούς γείτονές της.

«Η Γερμανία πρέπει να κατανοεί περισσότερο και να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής με τις χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης», επισήμανε, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν συμφωνεί με όλα όσα κάνει ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Πρέπει όμως να προσπαθούμε να τον καταλάβουμε. Χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία εκλαμβάνουν ιστορικά τα πράγματα διαφορετικά από ό,τι η Γερμανία», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
της ανταποκρίτριάς μας Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Germany

Ρουκέτες Τραμπ σε Μακρόν για ευρωστρατό: Μαθαίνατε Γερμανικά μέχρι να μπουν οι ΗΠΑ στον πόλεμο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal