Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αποκαλύψεις στην ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό και τις οφειλές πολιτικών, η παρέμβαση της Ρωσίας προς την Εκκλησία της Κύπρου για το θέμα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής Εκκλησίας, τα νέα πρόστιμα που είναι προς επεξεργασία για τις τροχαίες παραβάσεις, η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα έκλεινε και άλλα υποκαταστήματα Τραπεζών αν ήταν στο χέρι του, και οι εξελίξεις στα ενεργειακά, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «3.000 λογαριασμοί πολιτικών, συγγενών και φίλων, ενός δις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό το ένα τρίτο των 3.000 λογαριασμών πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων είχε σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και πέραν του ενός τρίτου ήταν ΜΕΔ. Αλλού, γράφει για νέες απειλές Ρωσίας κατά Κύπρου για το θέμα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας. Αλλού, γράφει πως σύμφωνα με την Υπουργό Μεταφορών αναμένεται πτώση των τιμών αεροπορικών εισιτηρίων.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Εκκλησία της Κύπρου και πασών των Ρωσιών», γράφει στο κύριο του θέμα για ευθεία και άκομψη παρέμβαση του Ρώσου Πρέσβη στα εκκλησιαστικά της Κύπρου, κάνοντας απαξιωτικές αναφορές για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αλλού, γράφει για τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι αν ήταν στο χέρι του θα έκλεινε και άλλα υποκαταστήματα Τραπεζών. Σε άλλο του θέμα γράφει πως με όσα ακούστηκαν στην επιτροπή για τον Συνεργατισμό, χίλιοι λογαριασμοί πολιτικών στον συνεργατισμό ύψους 200 εκ. ευρώ δεν εξυπηρετούνται.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Έρχονται πρόστιμα τσουνάμι», γράφει πως τα πρόστιμα που επεξεργάζεται η Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέρχονται στα 300 ευρώ για παραβίαση του κράνους, της ζώνης ασφαλείας και της χρήσης κινητού, ενώ για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας θα ανέρχονται τα 5 ευρώ το χιλιόμετρο. Αλλού, γράφει πως έντεκα πρόσωπα βρίσκονται στη φυλακή από τον Γενάρη για οφειλές σε πρόστιμα, διατροφές και Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Σε άλλο του θέμα γράφει για το δράμα που ζει ο τραγικός πατέρας της 9χρονης που δολοφονήθηκε από τον 13χρονο αδελφό της.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Σκληρότερη από τις τράπεζες η Κυβέρνηση», γράφει στο κύριο της θέμα για τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προβλημάτων που προέκυψαν από το κλείσιμο υποκαταστημάτων της Συνεργατικής σε μικρές κοινότητες, ότι αν ήταν στο χέρι του θα έκλεινε και άλλα υποκαταστήματα. Σε άλλο της θέμα γράφει πως έρχονται και άλλες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό. Αλλού, γράφει πως θολό είναι το τοπίο για το διάλογο ανάμεσα σε ΠΙΣ και Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» κάτω από τον τίτλο «Ομπρέλα ασφαλείας από ΗΠΑ-Γαλλία», γράφει πως απλώνεται το δίχτυ προστασίας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα καθώς την άλλη εβδομάδα αρχίζει γεωτρήσεις το γεωτρύπανο Stena IceMax στο οικόπεδο 10. Αλλού, φιλοξενεί τη συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας στο ΚΥΠΕ, και στο μήνυμα που έστειλε πως με τις σωστές ενέργειες η Κυπριακή Δημοκρατία θα υλοποιήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα. Σε άλλο του θέμα γράφει για τη συνέντευξη του Επιστημονικού Διευθυντή της ΝΑΣΑ στο ΚΥΠΕ και στη δήλωση ότι σύντομα θα ξέρουμε αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οριστική Διχοτόμηση με μανδύα χαλαρής», γράφει πως τίποτα το καινούριο δεν αποκάλυψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη διάσκεψη Τύπου που συγκάλεσε και προσθέτει πως ο Πρόεδρος «έχει ήδη περάσει τον Ρουβικώνα, ηγούμενος των λεγεώνων των απορριπτικών». Αλλού, γράφει για φόβους που υπάρχουν για προβοκάτσια και «ελεγχόμενη» ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε άλλο της θέμα γράφει για την ανάγκη για αγώνα ενάντια στις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
09/11/2018 08:23

 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: