Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η τραγωδία με τη δολοφονία με 15 μαχαιριές της 9χρονης από τον 13χρονο αδελφό της, ο απόηχος του Διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύγχυση στο θέμα της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας καθώς και οι εξελίξεις στο ΓΕΣΥ με την αποφασιστικότητα του ΟΑΥ για διάλογο με τον ΠΙΣ για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «15 αδελφοκτόνες μαχαιριές», γράφει πως σοκάρουν τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό της 9χρονης, η οποία δέχθηκε 15 μαχαιριές από τον 13χρονο αδελφό της, ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη στο ψυχιατρείο. Αλλού, γράφει για την δήλωση που υπέγραψαν ΗΠΑ και Κύπρος για ενίσχυση των διμερών σχέσεων ασφάλειας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα αεροπλάνα της Cobalt παραμένουν δεσμευμένα στο αεροδρόμιο λόγω οφειλών.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Άνοιξε μέτωπα με το διάγγελμα ο Πρόεδρος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε επικρίσεις από όλους πλην του ΔΗΣΥ για την αναφορά του στο διάγγελμα στην πολιτική ισότητα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στις θέσεις για την κυπριακή ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΟΑΥ δηλώνει διαλλακτικός να συζητήσει με τον ΠΙΣ τις 2 από τις 5 προϋποθέσεις που έθεσε η Γενική Συνέλευση για το ΓΕΣΥ.

Ο «Φιλελεύθερος», κάτω από τον τίτλο «Επιταγές χωρίς αντίκρισμα», γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι κινήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για αλλαγή στάσης της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό είναι χωρίς αντίκρισμα καθώς δεν καταγράφεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση των υφιστάμενων δεδομένων. Αλλού, γράφει για την τραγωδία με τη δολοφονία της 9χρονης από τον 13χρονο αδελφό της και σημειώνει πως η τραγωδία επήλθε για ασήμαντη αφορμή. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι την πληρώνουν τα παιδιά από τον νέο νόμο για τα λεωφορεία και τις ζώνες ασφαλείας καθώς ακυρώνονται σχολικές εκδρομές και επισκέψεις.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επέτεινα τη σύγχυση και τα ερωτηματικά», γράφει ότι οι απόψεις των πολιτικών δυνάμεων πλην του ΔΗΣΥ για τη διάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη συγκλίνουν στο ότι ο Πρόεδρος δεν ενημέρωσε, δεν ξεκαθάρισε τη θέση του και ενίσχυσε τη σύγχυση. Αλλού, γράφει ότι ο ΟΑΥ εμφανίζεται έτοιμος να βρει λύσεις με τον ΠΙΣ εκτός από τον σφαιρικό προϋπολογισμό του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομείων. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις αιχμές που άφησε ο Νικόλας Χατζηγιάννης για τις εποπτικές αρχές στο θέμα του Συνεργατισμού.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail υπό τον τίτλο «Ο ύποπτος του μαχαιρώματος πολύ νεαρός για να συλληφθεί», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο 13χρονος που μαχαίρωσε την αδελφή του με 13 μαχαιριές μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικρίνεται από τα κόμματα ότι επέτεινε τη σύγχυση για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Αλλού, γράφει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε με επιθετική στάση αν δεχθεί επίθεση από την δημοκρατική πλέον πλειοψηφία της Βουλής.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένη
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/11/2018 08:26

 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: