Επέστρεψε το Barbaros σε σημείο του οικοπέδου 4: Παρακολουθείται από ελληνικά πλοία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ούτε 24ωρο δεν πέρασε από την απομάκρυνση του ερευνητικού Barbaros από τα οικόπεδα 4 και 5 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που βρίσκονται στο εφαπτόμενο όριο με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το σκάφος της Τουρκίας κινήθηκε αρκετά πιο ανατολικά από εκεί που βρισκόταν η φρεγάτα Ψαρά και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ώρες έκανε και πάλι την εμφάνισή του. Το Barbaros σύμφωνα με τις ίδιε πηγές αυτές τις ώρες βρίσκεται στις περιοχές που περιλαμβάνει η αρχική ναυτική οδηγία που είχε εκδοθεί (Navtex) μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνονται σημεία του 4 και του 5 οικοπέδου, στα όρια με την Ελληνική υφαλοκρηπίδα..

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης «Ιωαννίδης» της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και η Φρεγάτα «Λήμνος» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που έχουν κοινό πλου προς την Κρήτη για να πάρουν μέρος στην άσκηση «Μέδουσα», θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις του Barbaros αλλά και των συνοδευτικών Τουρκικών πολεμικών πλοίων που βρίσκονται κοντά του, νοτιο-δυτικά της Κύπρου, νοητά προς την Κρήτη, και σαφώς πιο κοντά στην Κύπρο, στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου.

Επιπλέον η φρεγάτα Ψαρά που τις προηγούμενες ώρες με την προσωρινή απομάκρυνση του Barbaros που είχε αλλάξει ρότα, φαίνεται πως θα επιστρέψει στα καθήκοντα που εκτελούσε και πριν, της απόλυτης διατήρησης της έννομης τάξης εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πολλές ήταν οι σκέψεις που έγιναν όταν το Barbaros άλλαξε την ρότα του και εγκατέλειψε μετά από τόσες ημέρες το σημείο ενδιαφέροντος κατευθυνόμενο ανατολικότερα. Οι κινήσεις του πάντα ήταν υπό στενή παρακολούθηση μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων και πριν κλείσουν καν οι 48 ώρες, το ερευνητικό επέστρεψε εκεί που είχε ξεκινήσει να προκαλεί με τις έρευνες που προσπαθούσε να κάνει και εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Θα φανεί τις επόμενες ώρες αν το ερευνητικό θα κάνει κάποια νέα κίνηση, ίσως πιο βόρεια προς τις ακτές της Τουρκίας, διότι ας μην ξεχνάμε πως η Μεσόγειος αυτή τη στιγμή είναι γεμάτη από πολεμικά πλοία. Από τη μια η Μέδουσα, με Ελληνικά και Αιγυπτιακά πλοία κάτω από την Κρήτη, από την άλλη τα πολεμικά πλοία συμμαχικών χωρών.

Τι συμβαίνει με το “Barbaros”; Που βρίσκεται; Ποιές οι κινήσεις τακτικής του Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: