Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι στο Κυπριακό, δηλώνει από την Κύπρο η Σπέχαρ




Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι στην Κύπρο σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση απονομής μεταλλείων σε μέλη της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNPOL).

Πρόσθεσε πως η επικείμενη περίοδος θα είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς τα Ηνωμένα Εθνη επιδιώκουν να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τους τρόπους για την επιστροφή σε ουσιώδεις συνομιλίες, προσανατολισμένες στην επίτευξη αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις δεν επανήρχησαν μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα, η κ. Σπέχαρ σημείωσε πως την ίδια ώρα η πρόσφατη έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επαναβεβαίωσε πως οι προοπτικές για μια συνολική λύση «παραμένουν ζωντανές».

Είπε ακόμη πως «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να παίζει ένα ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ηρεμίας και σταθερότητας στην νεκρή ζώνη και γύρω από αυτή και να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών που να είναι ευνοϊκές στην περίπτωση επιτυχούς έκβασης των προσπαθειών για λύση.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/10/2018 13:23

Στις 26 Οκτωβρίου “έκλεισε” η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ακιντζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: