Τις λεπτομέρειες του προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ 2 συζήτησαν ο Κουίκ και οι ομολογοί του στην Ελούντα




Τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ 2», που θα διεξαχθεί τέλος Οκτωβρίου στο Λονδίνο καθώς και τη σημασία που θα δώσουν στη συνεργασία της νεολαίας των Αποδήμων των τριών κρατών, συζήτησαν σήμερα στην τριμερή υπουργική τους συνάντηση για θέματα διασποράς, στην Ελούντα της Κρήτης, η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Τέρενς Κουΐκ.

Σε δηλώσεις της προς το ΚΥΠΕ, η Αιγύπτια Υπουργός Ναμπόλα Μάκραμ εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για το γεγονός της συνάντησης της «με τους φίλους και αδελφούς», όπως χαρακτήρισε τους κ.κ. Φωτίου και Κουΐκ, προσθέτοντας συγκεκριμένα ότι «η φιλία μας, η καλή χημεία μας και η κοινή μας ιδέα για την ευημερία των τριών λαών αποτελεί πάντοτε τον σκοπό της κοινής μας συνεργασίας» μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Φωτίου επεσήμανε «το ότι αυτή η τριμερής συνάντηση για θέματα διασποράς είναι η πέμπτη στη σειρά, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και τη σημασία της διασποράς στις τριμερείς συναντήσεις των τριών ηγετών. Αλλά, παράλληλα, επιβεβαιώνει και τη μεγάλη επιτυχία αυτής της συνεργασίας αυτού του σημαντικού εργαλείου, που λέγεται διασπορά».

Εξάλλου, ο κ. Φωτίου εστίασε την προσοχή του αλλά και τη σημασία που αποδίδουν και οι τρεις Υπουργοί Διασποράς στη σημασία της νεολαίας των Αποδήμων των τριών χωρών.

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «ΝΟΣΤΟΣ» στην Αλεξάνδρεια και την προετοιμασία του «ΝΟΣΤΟΣ 2» στο Λονδίνο, έχουμε και άλλους σχεδιασμούς ειδικότερα για τους νέους μας, τη νέα γενιά της διασποράς μας που θέλουμε πραγματικά να τούς φέρουμε κοντά στους πολιτισμούς, στην ιστορία των τριών χωρών μας. Αυτός είναι ο στόχος, γιατί πιστεύουμε ότι η διασπορά μπορεί να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο ιδιαίτερα στην ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή μας, κάτι που είναι και ο μεγάλος στόχος των τριμερών συμφωνιών και συνεργασιών, υπό την προεδρία των ηγετών μας», κατέληξε ο Επίτροπος κ. Φωτίου.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουΐκ αναφέρθηκε σε ένα από τα επόμενα βήματα της τριμερούς υπουργικής συνεργασίας σε θέματα διασποράς, που αφορά και το επόμενο βήμα, που θα πραγματοποιηθεί με μία εκδήλωση «κάτω από τη λάμψη του μνημείου των αιώνων, του παγκόσμιου μνημείου, την Ακρόπολη, τον ερχόμενο Μάιο» Και ο κ. Κουΐκ προσέθεσε: «Δουλεύουμε συστηματικά τώρα το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» είναι εκείνο επάνω στο οποίο βασιζόμαστε για να έχουμε μία συνεργασία, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας, βοηθώντας τη συνεργασία των νεολαιών μας και βεβαίως των ομοσπονδιών όπου γης υπάρχουν μαζί και οι τρεις κοινότητες».

ΚΥΠΕ
10/10/2018 18:52

Οι ανελκυστήρες του ελληνικού προξενείου, ο Άγιος Νικόλαος και ο χορός των εκατομμυρίων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: