Στις ΗΠΑ ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς για το συνέδριο Αρχηγών Ε.Δ. επί θεμάτων τρομοκρατίας

File Photo: Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Ντάφορντ για να συμμετάσχει στο συνέδριο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, που διοργανώθηκε στις 15-17 Οκτωβρίου, με θέμα την «αντιμετώπιση εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στο συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του στρατηγού Ντάνφορντ, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είχε συναντήσεις, σε διμερές επίπεδο, με τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας και με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Clarke.

Είχε επίσης επαφές με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας,της Αιγύπτου, της Γερμανίας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας, Ναύαρχο Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, και άλλους.

Συναντήθηκε, επίσης, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγό Mark Milley, στο Πεντάγωνο, και τον Διευθυντή Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ, στρατηγό Ashley.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του ολοκληρώνεται με συναντήσεις με τον Πρόεδρο του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), Νίκο Λαρυγγάκη και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Εντυ Ζεμενίδη.

Ο κ. Λεοντάρης κατέθεσε επίσης στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο εθνικό κοιμητήριο του `Αρλιγκτον.

ΚΥΠΕ
17/10/2018 19:44

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ στέλνει το Barbaros ο Ταγίπ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required