“Η Άρσεναλ βρίσκει τον ρυθμό της, δουλεύουμε σκληρά” λέει ο νέος προπονητής Ουνάι Έμερι




Μπορεί η Άρσεναλ να μην ξεκίνησε καλά στην «μετά Βενγκέρ εποχή», καθώς έχασε τα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν (με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι), όμως στην συνέχεια, όχι απλώς έχει βρει τα «πατήματά» της, αλλά πλέον μετράει κι ένα σερί από εννέα νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ουνάι Έμερι, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διαδοχής του αλσατού προπονητή, δηλώνει ωστόσο πως ακόμη η λονδρέζικη ομάδα δεν έχει φτάσει εκεί που μπορεί και πως περιμένει να δει από τους παίκτες του να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της μπάλας στο παιχνίδι τους, ώστε οι αντίπαλοι να μην τους προκαλούν πολλά προβλήματα. Και προσθέτει πως η Premier League είναι πιο πιο ανταγωνιστική από τα άλλα πρωταθλήματα στα οποία έχει θητεύσει.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sky Sports, ο Ισπανός προπονητής λέει μεταξύ άλλων: «Δεν αποτελούν έκπληξη τα τελευταία αποτελέσματα. Πλέον κάνουμε τα πράγματα καλύτερα με τον τρόπο που παίζουμε, ωστόσο πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Νικήσαμε κάποιους διαδοχικούς αγώνες, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τον έλεγχο στο παιχνίδι μας. Κάθε ομάδα έχει τις λύσεις, αλλά και την ποιότητα για να μας δημιουργήσει προβλήματα. Η επιτυχία μας καθημερινά είναι η δουλειά. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε όλα αυτά τα πράγματα».

Με θητεία στο ισπανικό (Βαλένθια, Σεβίλη) και στο γαλλικό (Παρί Σεν Ζερμέν) πρωτάθλημα, ο Έμερι αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες του αγγλικού πρωταθλήματος. «Στην Premier League είναι πιο έντονος ο ανταγωνισμός, εδώ υπάρχουν πιο ανταγωνιστικές ομάδες και με τους καλύτερους παίκτες στην Μάντσεστερ Σίτι, στην Τσέλσι, στην Λίβερπουλ, στην Τότεναμ. Εμείς, μπορούμε να καθίσουμε μαζί τους στο ίδιο ‘τραπέζι’;… Βρισκόμαστε κοντά, αλλά σε δύο αγώνες απέναντι σε αυτές τις ομάδας, ηττηθήκαμε και η πρόκληση για εμάς είναι να συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή απόδοση».

Η «υπόθεση Κασόγκι» μπορεί να εμποδίσει την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

22/10/2018 12:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: