Οι μοναρχίες του σκοταδισμού δεν υπολογίζουν τον Άνθρωπο: Ο φρικιαστικός φόνος του Κασόγκι




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν είναι μόνο ο αποτροπιασμός για το φρικτό έγκλημα μέσα σε ένα Προξενείο. Δεν είναι μόνο η πρωτοφανής αγριότητα των δολοφόνων ενός δημοσιογράφου.

Δεν είναι μόνο ότι για μια τέτοια πράξη ασύλληπτης βιαιότητας φαίνεται ότι η εντολή -με βάση έγγραφα και δημοσιογραφικές έρευνες- δόθηκε από την ηγεσία της χώρας του θύματος.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετά από απανωτά ψέματα για δυο εβδομάδες, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη του κόσμου, οι Σαουδάραβες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν το θάνατο του Τζαμάλ Κασόγκι στη «διάρκεια συμπλοκής», σύμφωνα με τον ισχυρισμό «πορίσματος έρευνας» του Γενικού Εισαγγελέα στην Ριάντ.

Δεν είναι μόνο ότι η ανθρωπότητα βιώνει ακόμη μια εξόντωση ενός «ενοχλητικού δημοσιογράφου». Δεν είναι μόνο η αγριότητα, τα βασανιστήρια, ο ακρωτηριασμός, ο αποκεφαλισμός ενός ανθρώπου μέσα σε μια διπλωματική αποστολή.

Δεν είναι μόνο τα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια που ήδη παίζονται επειδή οι Σαουδάραβες παράγουν το 1/10 της παγκόσμιας παραγωγής του «μαύρου χρυσού» και δίνουν δισεκατομμύρια για την αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών.

  • Είναι και ένα ζήτημα υψίστης σημασίας που αφορά τα Ηνωμένα Έθνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία, την Κίνα, τον Αραβικό Κόσμο, τον Παγκόσμιο Πολιτισμό, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Διεθνή Δικαιοσύνη, διότι είναι ένα διεθνές πολιτικό έγκλημα.

Δεν είναι το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Και στις προαναφερθείσες χώρες και περιοχές υπάρχουν καταγγελίες για «εντολές εκ των άνωθεν» και για εκτελέσεις «ενοχλητικών δημοσιογράφων» κι άλλων προσώπων.

  • Η συγκεκριμένη δολοφονία αποτελεί συνάμα και μια «ευκαιρία» για να αρχίσει ένας παγκόσμιος διάλογος για τις μοναρχίες, τις βασιλείες, τα πριγκιπάτα κι όλα αυτά τα κατάλοιπα άλλων εποχών, που, τις πλείστες φορές είναι ταυτισμένα με αυταρχισμό, κλοπή του δημόσιου πλούτου και κατάλυση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου.

Ακόμη και στην Ευρώπη εξακολουθούν να υπάρχουν 10 μοναρχίες και 2 πριγκιπάτα. Αν είναι δυνατόν! Μπορεί να μην διαθέτουν την παλιά δύναμη που είχαν, αλλά κατέχουν μεγάλα προνόμια και πάνω απ’ όλα αποτελούν πρόκληση για τη δημοκρατική, ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα.

  • Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί λοιπόν, δεν γίνεται, να αφήσει να χαθεί μέσα στο πέρασμα της «άγνωστης ιστορίας» μια τέτοια βαρβαρότητα. Είναι ένα ζήτημα που ταυτίζεται απόλυτα με τη συμπεριφορά των διεθνών θεσμών και της διεθνούς διακυβέρνησης.

Είναι μια φρικιαστική δολοφονία που γυρίζει τον κόσμο στην εποχή του σκοταδισμού και δοκιμάζει τις αντοχές και την αξιοπρέπεια των ελεύθερων ανθρώπων, των ελεύθερων κοινωνιών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Μία δολοφονία που δεν θέλουν να εξιχνιαστεί: Τα δολάρια του Ερντογάν, η σιωπή του Πρίγκηπα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: