Μία δολοφονία που δεν θέλουν να εξιχνιαστεί: Τα δολάρια του Ερντογάν, η σιωπή του Πρίγκηπα




Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ
Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL

Είδα μιαν φωτογραφία. Μιαν φωτογραφία τρομερή, ανατριχιαστική. Δεν μπορεί να δημοσιευθεί στην εφημερίδα. Είναι αδύνατο να την δημοσιεύσουμε. Μια θηριωδία και μια φρικαλεότητα που δεν θα μπορούσε να την αντιληφθεί, να την συλλάβει ο νους.

Ένα ματωμένο κομμένο κεφάλι γδαρμένο. Το γδαρμένο δέρμα του προσώπου στέκεται μπροστά του σαν μάσκα. Και κάτω από αυτό ένα ανδρικό όργανο με κομμένους όρχεις. Ποιος είναι αυτός; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ο Τζεμάλ Κασικτσί! Είδα πολλές φωτογραφίες φρικαλέες αλλά πρώτη φορά βλέπω τέτοια. Μήπως μπορεί πράγματι να είναι ο Κασικτσί αυτός;

  • Στις τελευταίες πληροφορίες λεγόταν ότι είχαν κοπεί τα χέρια του και χωρίστηκε το κεφάλι του από το κορμί του. Στην φωτογραφία υπάρχουν και εικόνες που μοιάζουν με μαύρη σακούλα. Σαν να επιβεβαιώνει όσα λέγονται. Το κορμί του κομματιάστηκε σε 15 κομμάτια, τοποθετήθηκε σε σακούλες, σε κουτιά και μεταφέρθηκε εκτός του προξενείου, λένε.

Αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο κανείς δεν θέλει να διαλευκάνει. Γιατί; Διότι ο πρωταγωνιστής του είναι η Σαουδική Αραβία. Οι Σαουδάραβες είναι μηχανές του χρήματος. Ποιος θέλει να χαλάσει τις σχέσεις του μαζί τους; Όταν πεθάνουν οι Σαουδάραβες βασιλιάδες πενθεί και η Αμερική και η Αγγλία. Είναι το πιο αντιδραστικό, το πιο σκοτεινό καθεστώς στον κόσμο, αλλά κανείς δεν λέει κουβέντα γι’ αυτό.

Ο βασιλιάς τυγχάνει σεβασμού παντού. Όταν κάποτε είχε έρθει στην Τουρκία έκλεισε το ξενοδοχείο και ο Πρόεδρος Αμντουλλάχ Γκιουλ με τον Πρωθυπουργό Ταγγίπ Έρντογαν πήγαν στα πόδια του στο ξενοδοχείο. Ο αγαπητός φίλος μου Σύρος δημοσιογράφος Χουσνού Μαχαλλί, ο καλύτερος ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής και άριστος γνώστης της περιοχής, λέει ότι η Σαουδική Αραβία είναι η κεφαλή της συνωμοσίας στην Μέση Ανατολή.

  • Είναι ο κύριος χρηματοδότης και υποστηρικτής της αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους. Και σκεφτείτε, ένα κράτος στο οποίο επικρατεί ο ισλαμικός νόμος και δεν υπάρχει ίχνος δημοκρατίας, έτρεξε να φέρει δημοκρατία στην Συρία. Και μάλιστα μαζί με τα δυτικά κράτη. Τα ΜΜΕ κόλακες ανά τον κόσμο έκαναν μπόλικη προπαγάνδα γι’ αυτό. Και κανείς δεν ρώτησε.

Οι Σαουδάραβες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Τουρκία στην μετατροπή της Συρίας σε λίμνη αίματος. Και η Λιβύη δεν μπόρεσε να σωθεί από τα χέρια τους. Και τελικά ιδού και η Υεμένη. Οι Υεμενέζοι, οι οποίοι έχουν τσακίσει από τον πόλεμο, την πείνα και τις αρρώστιες και δεν τους νοιάζεται κανείς στον κόσμο. Καθημερινά βομβαρδίζονται εκ μέρους των Σαουδαράβων και κανείς δεν λέει τίποτα. Σάμπως και δεν είναι άνθρωποι που ζουν εκεί.

  • Σύμφωνα με κάποιες ειδήσεις, η Σαουδική Αραβία κάνει χρήση βομβών νετρονίου στην Υεμένη. Και ο Τζεμάλ Κασικτσί είχε στα χέρια του στοιχεία γι’ αυτό, λέει. Γι’ αυτό δολοφονήθηκε, λέει. Αλλά δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις επειδή κανείς δεν θέλει να διαλευκάνει αυτή την δολοφονία.

Ο Τζεμάλ Κασικτσί δεν ήταν δημοσιογράφος με προοδευτικές απόψεις. Μάλιστα, το μητρώο του ήταν πολύ κακό. Ήταν ένας από τους κύριους υποστηρικτές του σφαγέα Ισλαμικού Κράτους. Και μέχρι πριν ένα χρόνο ήταν στο πλευρό της Σαουδαραβικής Βασιλείας. Μέσα στον τελευταίο χρόνο διασαλεύθηκαν οι σχέσεις τους. Έφυγε από την χώρα του και εγκαταστάθηκε στην Αμερική. Άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα “Washington Post”.

Φυσικά, ποτέ δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή η δολοφονία κάποιου με αυτό τον τρόπο, όποιος και αν είναι αυτός. Δεν μπορεί να γίνει δεχτή, ακόμα και αν ο ίδιος ενέκρινε το κόψιμο κεφαλιών από το Ισλαμικό Κράτος. Επιπλέον, μια άλλη σημαντική πτυχή αυτής της δολοφονίας είναι ότι έχει διαπραχθεί σε προξενείο σε μια ξένη χώρα. Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία.

Αν οι Σαουδάραβες είχαν αποφασίσει να βγάλουν από την μέση τον Κασικτσί, γιατί επέλεξαν να το κάνουν αυτό στην Τουρκία παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαν να το κάνουν αλλού; Μήπως ήθελαν να εκφοβίσουν τον Ταγγίπ Έρντογαν; Δεν είναι ευχαριστημένοι από τις σχέσεις του Έρντογαν με το Κατάρ.

  • Επιπλέον, δεν είναι ευχαριστημένοι και από το γεγονός ότι ο Έρντογαν εναντιώνεται στην κυβέρνηση Σίσι στην Αίγυπτο, την οποία στηρίζουν οι ίδιοι, και στέκεται στο πλευρό των Αδελφών Μουσουλμάνων. Για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία και το Ιράν στην Συρία; Δεν είναι ευχαριστημένοι και γι’ αυτές. Καλά, τι θέλουν να κάνουν; Μήπως να ανατρέψουν τον Έρντογαν ή να τον συνετίσουν τρομάζοντάς τον; Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη.

Αλλά βλέπετε, κανείς δεν θέλει να διαλευκάνει αυτή την δολοφονία που διαπράχθηκε σε ένα προξενείο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Ο Τραμπ ξεροκαταπίνει. Ο Έρντογαν μασάει τα λόγια του. Λέγεται ότι απέσπασε πολλά εκατομμύρια δολάρια από τους Σαουδάραβες για να σιωπήσει.

  • Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεχαστεί το γεγονός όπως το αεροπλάνο από την Μαλαισία που εξαφανίστηκε. Είπαμε. Οι άνθρωποι είναι μηχανή του χρήματος. Μπορούν να καλύψουν τα πάντα με χρήματα. Ακριβώς όπως κάποτε τα κάλυψε στην χώρα μας ένας έμπορος χρυσού.

Στο τραπέζι έγραψαν ότι ο άνθρωπος ήταν «πούστης». Και εκείνος έβγαλε πεντόλιρα, που ήταν το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα εκείνης της περιόδου, και κάλυψε την γραφή! Τι λέτε; Θα διαλευκανθεί η δολοφονία Κασικτσί;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Έβαλα στην καρδιά τον ήλιο που βασίλευε μέσα στα κλαδιά των φοινικόδεντρων της Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: