Να μην ξεχνάμε ποιοι κατέστρεψαν την Ελλάδα: Οι δανειστές και οι διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πολλές φορές, τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ομολόγησαν τα λάθη τους, που κόστισαν ακριβά στην Ελλάδα και το λαό της. Και ήταν λάθη τραγικά. Και ασυγχώρητα… Οι Ευρωπαίοι δεν παραδέχθηκαν ποτέ τα δικά τους λάθη, που ήταν μεγαλύτερα και πόνεσαν περισσότερο.

Οι δανειστές εκμεταλλεύθηκαν τα οικονομικά εγκλήματα των διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών για να καταστρέψουν ένα λαό… Διότι αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα…

Την περασμένη Πέμπτη στο Μπαλί της Ινδονησίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παραδέχθηκε αυτό που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι το πρώτο Ελληνικό Πρόγραμμα ήταν μέχρι την τελευταία του γραμμή μία λάθος συνταγή.

  • Να υπενθυμίσουμε ότι το πρώτο Πρόγραμμα ήταν έργο της τότε ελληνικής κυβέρνησης, η οποία μαζί με τον σημερινό επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, το «κατασκεύασε» άρον-άρον, διότι η χώρα κατέρρεε υπό το βάρος της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Ο τότε πρωθυπουργός, δεν φέρει μεν ευθύνη για την κρίση αυτή καθ’ αυτή, αλλά η διακυβέρνησή του την διόγκωσε και οδήγησε την Ελλάδα στον σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ και των Βρυξελλών, που τη διέλυσε.

Λόγω των λαθών του πρώτου Μνημονίου, η Ελλάδα αναγκάστηκε να βρίσκεται υπό την εποπτεία των δανειστών για οκτώ χρόνια σπάζοντας πολλά αρνητικά ρεκόρ. Ακόμα και σήμερα, που εξήλθε των Μνημονίων, δεν βρήκε τον βηματισμό της και οι κίνδυνοι για επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, είναι υπαρκτοί.

  • Το θετικό είναι ότι το ΔΝΤ έχει φύγει από την Ελλάδα. Δεν μπορεί να επιβάλει άλλα μέτρα, έστω και αν οι αντίπαλοι της κυβέρνησης θα ήθελαν να συνεχίσει να την πιέζει και να θέτει εμπόδια στο έργο της.

Όμως, σε τούτη την τραγωδία της χώρας, το Ταμείο δεν φέρει όλη την ευθύνη. Θα έλεγα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και σύμμαχοί μας, που αποδείχθηκαν εχθροί και αισχροί δανειστές, προκάλεσαν τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ελλάδα και τους πολίτες. Τους έδωσαν την ευκαιρία αυτή οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της χώρας μας.

  • Ότι και να λένε οι θιασώτες της, η Ευρώπη δεν έδειξε καμία αλληλεγγύη για την Ελλάδα. Αποδείχθηκε ένας σκληρός δανειστής και τίποτα άλλο.

Η κ. Λαγκάρντ, λοιπόν, παραδέχθηκε και αποδέχθηκε τα λάθη του Ταμείου. Όμως, η παραδοχή της, που είναι ευπρόσδεκτη, δεν αλλάζει τίποτα στις ζωές των Ελλήνων πολιτών. Αν αναλογιστούμε πόσο άλλαξε η χώρα από το 2009 μέχρι σήμερα, τότε οι ομολογίες για τα λάθη φαντάζουν και σαν περιπαίξιμο…

Είναι αυτές οι συμπεριφορές των δανειστών, που αύξησαν τη δύναμη των λαϊκιστών, δεξιών και αριστερών, και άνδρωσαν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό το έγκλημα εναντίον της Ελλάδας, μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι Γερμανοί και οι ανάλγητοι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες, οι οποίοι με τα λάθη και τη διασπάθιση του χρήματος των Ευρωπαίων πολιτών, έδωσαν την ευκαιρία για ανόρθωση της ακροδεξιάς. Οι ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαϊου μπορεί να δώσουν μία απίστευτη δυναμική στις πιό αντι-ευρωπαϊκές δυνάμεις της Ευρώπης.

Ας ελπίσουμε ότι οι Γερμανοί και οι γραφειοκράτες θα βάλουν και μυαλό. Διαφορετικά η διάλυση της Ευρώπης είναι στη …γωνία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η Γερμανία “εκτελεί” λαούς μέσω της οικονομίας: Βαθιά κατάλοιπα φασιστικών αντιλήψεων…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: