Μάγεψε το ομογενειακό κοινό η Ελένη Ανδρέου στο αφιέρωμα για τη Βίκυ Μοσχολιού




Νέα Υόρκη.- Της ΡΕΒΕΚΚΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα μελωδικό ταξίδι σε τραγούδια που στιγμάτισε με την ερμηνεία της η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 14 Οκτωβρίου στη συναυλία με τίτλο “Πήρα από τη νιότη χρώματα” στο κατάμεστο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια.

Με την ευαισθησία που τη διακρίνει και την μοναδική χροιά της φωνής της η Ελένη Ανδρέου ερμήνευσε, ξεκινώντας από το “Χάθηκε το Φεγγάρι” (Β. Γκούφας/ Στ. Ξαρχάκος), κοντά στα σαράντα τραγούδια γνώριμα και αγαπημένα, μιας άλλης, νοσταλγικής εποχής, τραγούδια -σταθμούς στη δισκογραφία της σπουδαίας ερμηνεύτριας που έφυγε από κοντά μας το 2005.

Ανάμεσά τους τα  “Σ’έβλεπα στα μάτια” (Ν. Γκάτσος / Δ. Μούτσης), “Θα κλείσω τα μάτια” (Ακης Πάνου), “Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ” (Χρ. Αργυρόπουλος/ Α. Καλδάρας), “Μην τα φιλάς τα μάτια μου” (Απ. Καλδάρας), “Τα δειλινά” (Χ. Βασιλειάδης / Γ. Ζαμπέτας), “Ετσι ειν’η ζωή” (Η. Λογοθέτης/ Δ. Μούτσης), “Επεμβαίνεις” (Στ. Κραουνάκης), “Ξενύχτησα στην πόρτα σου” (Γ. Κανελλόπουλος/ Γ. Χατζηνάσιος), “Ανθρωποι μονάχοι” (Γ. Καλαμίτσης/ Γ. Σπανός), “Το τραμ το τελευταίο” και “Αλα” (Α. Σακελλάριος/ Μ. Σογιούλ), “Ενα αστέρι πέφτει πέφτει” (Γ. Σαμολαδάς – Απ. Καλδάρας).

Δίπλα στην Ελένη Ανδρέου, στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου, ήταν καταξιωμένοι μουσικοί όπως ο Διαμαντής Τζιώβας, ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, στο πιάνο και τα πλήκτρα, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης στο μπουζούκι, ο Αγγελος Παπαδάτος στο μπάσο και ο Θοδωρής Τσινιάς στα κρουστά, ενώ ο ηθοποιός Διόδωρος Παγούδης, σε ένα ρόλο που χειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές, ανέλαβε την παραστατική αφήγηση ιστοριών και σημαντικών γεγονότων της ζωής της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας. Επίσης, ο Θανάσης Ψαρρός επιμελήθηκε τον ήχο και ο Θανάσης Τζούβελης το φωτισμό και τη σκηνή.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Θερμές ευχές στον πρωθυπουργό από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο τον Β’

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: