Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ενημερώθηκε από τις ΗΠΑ για ρωσική ανάμειξη στα Σκόπια




«Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των New York Times» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική εφημερίδα New York Times σε σημερινό της δημοσίευμα ισχυρίζεται πως οι υπηρεσίες των ΗΠΑ φέρονται να έχουν στην κατοχή τους και υποκλαπείσες συνομιλίες, του περασμένου Ιουνίου, που αποδεικνύουν ρωσική ανάμιξη στην ΠΓΔΜ σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ:
Την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη για λογαριασμό της Ρωσίας σε προσπάθεια υπονόμευσης της συμφωνίας των Πρεσπών φέρονται να αποδεικνύουν τηλεφωνικές συνομιλίες και email που υπέκλεψαν τον περασμένο Ιούνιο αμερικανικές υπηρεσίες, ισχυρίζεται σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Το ρεπορτάζ που υπογράφουν οι Helene Cooper και Eric Schmitt ισχυρίζεται -χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία- ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι μετά την ανάλυση των υποκλοπών αυτών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο επιχειρηματίας και μιντιάρχης πλήρωνε τους διαδηλωτές που αντιτίθεντο στη συμφωνία Ελλάδας -ΠΓΔΜ και ότι αμερικανικές υπηρεσίες συνέλεξαν οικονομικά στοιχεία που αποδείκνυαν τις καταβολές χρημάτων από τον Σαββίδη σε πολίτες και οπαδούς ομάδων ποδοσφαίρου για να πρωτοστατήσουν σε επεισόδια κατά του δημοψηφίσματος.

Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ακόμη ότι οι Αμερικανοί έδωσαν το περιεχόμενο των υποκλοπών στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία και αποφάσισε να απελάσει σε αντίποινα δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορέψει την είσοδο στην Ελλάδα σε άλλους δύο.

Είμαστε προσηλωμένοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζει το Μέγαρο Μαξίμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: