Άμεσες λύσεις με δημιουργία bad bank για την διαχείρηση των “κόκκινων δανείων” ζητά ο Κορκίδης




Την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που συνθέτουν την κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες, ζητάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, αφού, όπως σημειώνει «χωρίς ουσιαστική ικανότητα χρηματοδότησης από τις τράπεζες, καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ούτε βεβαίως να αναπτυχθεί, όπως επιτακτικά απαιτείται στην περίπτωση της χώρας μας».

“Το σοκ που προκάλεσε στο Χρηματιστήριο η κατακόρυφη πτώση των τραπεζικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει όλους όσους, το προηγούμενο διάστημα διαχειρίζονταν, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη λανθασμένα, το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών που ονομάζεται «κόκκινα δάνεια».”αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Κορκίδης.

“Η διαχείριση των κόκκινων δανείων των τραπεζών ίσως πάλι πρέπει να είναι υπόθεση ενός πιστωτικού φορέα, ενδεχομένως μίας «Bad Bank» που θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις αξιόπιστες και αποτελεσματικές.” καταλήγει.

Η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτε για τα “κόκκινα δάνεια” λέει ο Δένδιας

«Η κυβέρνηση ουδέν έχει πράξει ουσιαστικά για το τεράστιο ζήτημα των “κόκκινων δανείων” και του ιδιωτικού χρέους στη χώρα μας, στρέφοντας αποκλειστικά την προσοχή της στο δημόσιο χρέος», λέει ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Για την πρόσφατη μεγάλη πτώση στις τραπεζικές μετοχές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι «ο χρηματοπιστωτικός τομέας νοσεί και η έξοδος στις αγορές αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός στην… Ιθάκη», ενώ δηλώνει ότι υπάρχει «τεράστιο ζήτημα» στον τρόπο που διοικούνται σήμερα οι τράπεζες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μείωση των κόκκινων δανείων, ο μεγάλος στόχος των τραπεζών, λένε διοικητικά στελέχη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: