Τσίπρας για Συμφωνία των Πρεσπών: Έχω εμπιστοσύνη στον Καμμένο, ο Μητσοτάκης είναι “τσάμπα μάγκας”




Την βεβαιοτητά του ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρά τις διαφωνίες του, δεν θα ανακόψει την πορεία της ανάπτυξης και της σταθερότητας της χώρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως είναι “τσάμπα μάγκας”
όποιος έξω λέει ότι θα εφαρμόσει μία συμφωνία που εδώ θα καταψηφίσει.

“Εκτιμώ την θέση και τη στάση του Πάνου Καμμένου αν και διαφωνώ, πιστεύω όμως πως κι ο ίδιος καταλαβαίνει πως η συμφωνία ανοίγει μία δυναμική για τη χώρα, αλλά είναι δεσμευμένος σε μια στάση αρχής που σέβομαι, να μην εμπεριέχεται το όνομα Μακεδοανία σε οποιαδήποτε συμφωνία” υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι με βάση τους διεθνείς συσχετισμούς δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός του ονόματος των Σκοπίσων, ο όρος “Μασκεδονία” καθώς ήδη δεκάδες κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα με αυτό το όνομα:

“Ας μη λειτουργούμε σαν να έχουμε το κεφάλι στην άμμο” είπε, και επεσήμανε πως μόνον στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε πλέον τον όρο”πΓΔΜ” ή “Σκόπια”

Επανερχόμενος στη θέση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου προσωπικά, ο πρωθυουργός εξέφρασε την εκτιμησή του στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας και ανέφερε πως η συνεργασία μεταξύ τους , είναι ειλικρινής ωστόσο -είπε- εκτιμά πως ο Πάνος Καμμένος δε θα διακινδυνεύσει την ανάπτυξη και την σταθεροτητα της χώρας.

Τσίπρας: “Τσάμπα μάγκας” ο Μητσοτάκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

“Επιτρέψτε μου μία κρίση για την Νέα Δημοκρατία”, βρισκόμαστε σε ένα παράδοξο, ο Μητσοτάκης ήταν απο αυτούς που διατυμπάνιζε πως δεν θεωρεί πως θα πρέπει να πάμε σε λύση μόνον με το όνομα “Μακεδονία” αλλά σύνθετη ονομασία και ξαφνικά αλλάζει θέση και κρατά μία ακραία τυχοδιωκτική πολιτική στάση πολιτικού αμοραλισμού που είναι επικίνδυνη” είπε ο πρωθυπουργός.

Και απέδωσε την στάση του, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει σταθερότητα στο κόμμα και να αλιεύσει ψήφους από την ακροδεξιά.

Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, είπε, τότε αντί να κάνει τον “τζάμπα μάγκα” και να λέει άλλα στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ας βγει να πει ότι αν την ψηφίσει η παρούσα κυβέρνηση, εκείνος θα ακυρώσει τη Συμφωνία εάν γίνει κυβέρνηση. «Γιατί δεν το λέει αυτό;». Τον κατηγόρησε για πολιτική εκ του ασφαλούς και στάση που προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών.

«Εγώ είμαι αποφασισμένος να πράξω αυτό που θεωρώ ότι είναι εθνικό συμφέρον», τόνισε.

Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: