Τραμπ και Ερντογάν αντάλλαξαν χειραψία: Δεν συζήτησαν το θέμα του Πάστορα Μπράνσον




Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρούμπ και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν μία εξαιρετικά σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Έδωσαν τα χέρια και ο κ. Τραμπ τον κτύπησε φιλικά στον ώμο, χωρίς να ασχοληθούν με τα προβλήματα και τις εντάσεις που έχουν διαιρέσει τους δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Λόγω της αλλαγής της σειράς των ομιλιών στη Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο κ. Ερντογάν κατέληξε να ομιλεί μετά τον κ. Τραμπ στο βήμα, και αυτή η αλλαγή έφερε τους δύο προέδρους στον ίδιο χώρο. Η συνομιλία τουςήταν εξαιρετικά σύντομη και εγκάρδια, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ που γνώριζε το θέμα. Δεν συζητήθηκε το θέμα του Πάστορα Άντριου Μπράνσον, ούτε τα άλλα ζητήματα που τους χωρίζουν.

Λίγο μετά, στην ομιλία του, ο κ. Ερντογάν άσκησε αυστηρή κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ανταποκριτής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, Ragip Soilu, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, διέψευσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έφυγε από την αίθουσα συνεδριάσεων της 73ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αμερικανού ομόλογου του. Απλά έφυγε διότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο έπρεπε να προετοιμάσει την ομιλία του.

Οι ΗΠΑ προκαλούν χάος στην παγκόσμια οικονομία, είπε ο Ταγίπ στην Γ.Σ. του ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: