Στο Ιράν ο Πούτιν αρχές Σεπτέμβρη για την Συρία: Ξεχωριστή διμερής συνάντηση με Ερντογάν




Τριμερής συνάντηση Πούτιν με Ερντογάν και Χαμενεΐ με επίκεντρο την Συρία αλλά και τις σχέσεις των τριών χωρών, πρόκειται να γίνει την Παρασκευή, στην Τεχεράνη.

Πρόκειται δε, να γίνουν και διμερείς συναντήσεις όλων των πλευρών, με εξέχουσα αυτή του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου:

«Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ώστε να λάβει μέρος στην τρίτη τριμερή συνάντηση των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν στη διαδικασία της Αστάνα για την επίλυση του συριακού ζητήματος. Ο ρώσος πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες του Ιράν και της Τουρκίας»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση θα συζητηθεί και η διαδικασία για την ομαλή επιστροφή των προσφύγων στην Συρία.

«Συγκεκριμένα, οι πλευρές αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά πρόσθετων μέτρων με στόχο την πλήρη εξάλειψη της εστίας της διεθνούς τρομοκρατίας, την προώθηση της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης και την επίλυση ανθρωπιστικών ζητημάτων, μεταξύ άλλων στον τομέα της δημιουργίας συνθηκών για την επιστροφή των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισθέντων».

Πηγή: President of Russia

Το 2018 έτος σημαντικών κερδών για τους μεγαλύτερους Ρώσους δισεκατομμυριούχους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: