Στην Ουγγαρία ο Δημήτρης Συλλούρης: Επαφές με πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας




Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία αρχίζει σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Laszlo Kover.

Η επίσκεψη ξεκινά στις 10 τοπική ώρα (11.00 ώρα Κύπρου) με συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας Zsolt Semjen, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο.

Στις 11 τοπική (12 ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει συνάντηση με την Ούγγρο ομόλογο του Laszlo Kover, ενώ θα υπογράψει το Βιβλίο επισκεπτών του Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του κ. Συλλούρη και θα ακολουθήσει ξενάγηση στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Κατόπιν, και συγκεκριμένα στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Κύπρου), ο κ. Συλλούρης θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Υφυπουργό για την Πολιτική Ασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου, Peter Sztaray.

Εν συνεχεία, ο κ. Συλλούρης θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος ενώ η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με δείπνο που θα παραθέσει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Janos Latorcai.

Την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018, ο κ. Συλλούρης θα μεταβεί στο Λιχτενστάιν, για να συμμετάσχει στη 12η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρα 19.10).

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, Δανάη Αγαθοκλέους.

ΚΥΠΕ – τουΘωμά Κεττένη
Ουγγαρία/ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
18/09/2018 06:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: