“Τι να έκανε ο φρουρός; Να γάζωνε με το αυτόματο”; Απειλεί τα ΜΜΕ στέλεχος του Ρουβίκωνα




Το στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, εκτοξεύει απειλές προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ταυτόχρονα υπερασπίζεται τη στάση του αστυνομικού φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν, ο οποίος «υπάκουσε» στις εντολές των μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας χωρίς να επιχειρήσει να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Ο Καλαϊτζίδης αναφέρει:

«Μια χαρά αντέδρασε ο φρουρός. Τι να έκανε να ΓΑΖΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ; Προφανώς κάποιοι δημοσιογράφοι θέλουν αίμα. Να ξέρετε όμως πως το αίμα φέρνει και άλλο αίμα. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ».

Η ανάρτηση του Γιώργου Καλαϊτζίδη με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:

Μετά την επίθεση, ο γενικός γραμματέας του Σώματος Ειδικών Φρουρών, Στρατός Μαυροειδής, τόνισε τους κίνδυνους που απορρέουν από τη στάση που επέδειξε απέναντι στα μέλη του Ρουβίκωνα ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυροειδής τόνισε πως η νοοτροπία «από το Ρουβίκωνα είναι, θα φύγουν» έχει περάσει σε ολόκληρη την ΕΛΑΣ. Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος «προσβάλει όλους τους αστυνομικούς η εικόνα του (αστυνομικού) με το λευκό T –shirt».

Στο μεταξύ, διατάχθηκε από την Αστυνομία ένορκη διοικητική εξέταση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, έπειτα από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τον φρουρό της πρεσβείας να μην αντιδρά κατά την επίθεση των μελών της οργάνωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να βγει από το κουβούκλιο «για να μην πέσουν τα τζάμια πάνω σου». Ο φρουρός της πρεσβείας «υπακούει» τις εντολές, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα.

Στη συνέχεια βγαίνει από το κουβούκλιο, ένας από τους δράστες σπάει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο.

Από “κόσκινο” ο αστυνομικός – φρουρός με το φανελάκι και το όπλο στην πρεσβεία του Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: