Οι ευθύνες της Τουρκίας για το μεταναστευτικό στη συνάντηση Νικολάου με την αντιπρόσωπο ΟΗΕ

File Photo: Περιπολικό μεταφέρει μετανάστες στο αστυνομικό τμήμα Χρυσοχούς ΚΥΠΕ, Κ.ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ
Το θέμα της ανάληψης ευθυνών από μέρους της Τουρκίας για το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου στη συνάντηση που είχε, με τη νέα Αντιπρόσωπο του Ύπατου Εκπροσώπου του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο Katja Johanna Saha Savarimuthu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Νικολάου είπε ότι όλα τα στοιχεία δεικνύουν ότι μεγάλο ποσοστό προσφύγων καταφθάνουν μέσω Τουρκίας, ενώ η χώρα λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για διαχείριση του μεταναστευτικού.

Είπε επίσης ότι οι μεταναστατευτικές ροές προς την Κύπρο το τελευταίο διάστημα έχουν φθάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, και τόνισε ότι η Κύπρος ως νησί δεν μπορεί να καταστεί μεταναστευτικός προορισμός.

Περαιτέρω, ο Υπουργός ενημέρωσε για τη χθεσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή της κατάχρησης του συστήματος από αιτητές που υποβάλλουν πρόδηλα αβάσιμες αιτήσεις, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και παραχώρησης προστασίας σε όσους είναι πραγματικά δικαιούχοι.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε, τη συμβολή του Οργανισμού στην επίλυση του θέματος, ενεργώντας προς την Τουρκία και επίσης να συνδράμει στο θέμα των επιστροφών των μεταναστών.

Τέλος ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου κατέστησε απόλυτα σαφές ότι η Κύπρος ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

ΚΥΠΕ
06/09/2018 17:40

Τελική απόφαση του Κακουργιοδικείου για την Λαϊκή την Τετάρτη: Επανεξετάστηκε η προηγούμενη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal