Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β’, παρασημοφόρησε τον απερχόμενο πρόξενο




Με το παράσημο του Ανώτατου Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα τίμησε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄, τον απερχόμενο Γενικό Πρόξενο στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, ο οποίος επιστρέφει από αύριο στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

«Αγαπητέ μου Πρόξενε και πατριώτη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, σε ευχαριστούμε θερμά», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, «διότι μέσα στην όμορφη λεβέντικη κρητική καρδιά σου, καίνε δύο λαμπάδες που δε θα σβήσουνε ποτέ: η Ορθοδοξία και η Ελλάδα».

«Υπήρξες φίλος, αδελφός, Συγκυρηναίος» προσέθεσε συγκινημένος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, λίγο πριν τού απονείμει την τιμητική διάκριση. «Και σε όποια πόστα και αν συνεχίσεις την αποστολή σου, στο φυλακτήριο της καρδιά σου, να κρατάς πάντα την Αλεξάνδρεια, που σε αγάπησε και την αγάπησες…»

Αλλά, και ο Γενικός Πρόξενος με δυσκολία έκρυψε τη συγκίνησή του για την μεγάλη πατριαρχική τιμή και τα θερμά λόγια από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο κ. Θεόδωρο Β΄.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Πανάγαθο Θεό, γιατί αξίωσε εμένα, ένα χωριατόπουλο από την Κίσσαμο της Κρήτης, να υπηρετήσω κοντά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και κοντά σε αυτήν την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με την τόσο μεγάλη ιστορία…»

Και προσέθεσε: «Σας ευχαριστώ, Μακαριώτατε, γιατί όλα αυτά τα χρόνια υπήρξατε για μένα ένας πραγματικός πατέρας. Και στα εύκολα, και στα δύσκολα και στα πολύ δύσκολα…»

Παράλληλα, ο Γενικός Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την παροικία και όλους τους Αλεξανδρινούς Αιγυπτιώτες, αυτά τα τρία χρόνια που υπηρέτησε στην Αλεξάνδρεια. «Προσπάθησα να είμαι κοντά τους, και θα είμαι κοντά τους για πάντα. Ευχαριστώ για όλα!»

16/09/2018 17:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: