Το «όραμα» της επόμενης Αντιπολίτευσης και οι σημερινές αυταπάτες του Πρωθυπουργού




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η μεγαλύτερη τιμωρία αυτής της κυβέρνησης θα ήταν η επανεκλογή της. Γιατί τότε θα αποκαλύπτονταν πως το «όραμα» γίνεται «αυταπάτη». Και ότι αυτό το όραμα δεν ήταν όραμα κυβέρνησης αλλά όραμα αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα πρόβλημα, να υποσχεθεί και να μοιράσει από το «πλεόνασμα», που στην πραγματικότητα είναι το «υστέρημα» της πραγματικής οικονομίας που θα προκύπτει από την πιο σκληρή φοροεπιδρομή που έχει υπάρξει ,ακόμη και να υποσχεθεί και όσα δεν επρόκειτο να υλοποιηθούν.

Όμως αυτό το «όραμα» θα είναι η ατζέντα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη των εκλογών, όταν όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

Πολύ απλά τότε η αντιπολίτευση του και η κριτική του θα γίνεται για το «όραμα» που παρουσίασε στην ΔΕΘ, το οποίο δεν θα υλοποιεί η …επόμενη κυβέρνηση.

  • Μοιράζει υποσχέσεις και ο στόχος είναι διπλός: να κερδίσει σήμερα ψήφους απελπισμένων, να προετοιμάσει το προεκλογικό αφήγημα καθώς το σύνθημα θα είναι «ψηφίστε μας για να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις» και κτίζει το αντιπολιτευτικό αφήγημα έναντι της επόμενης κυβέρνησης: «η κυβέρνηση στερεί από τον λαό τις ωραίες υποσχέσεις που είχαμε δώσει για το 2019, το 2021, το 2022 και βάλε».

Για τους λόγους αυτούς η μεγαλύτερη τιμωρία θα ήταν να μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να επανεκλεγεί. Και εκεί να αποκαλύπτονται μια-μια οι οραματικές αυταπάτες της…

Και αυτό δεν αφορά μόνο τις παροχές.

Θυμηθείτε την δήλωση για τους «κοινούς αγώνες με τους Αμερικανούς..», που αν δεν κάνουμε λάθος περιλαμβάνουν τον Εμφύλιο, το «μεταεμφυλιοπολεμικό κράτος της Δεξιάς», τον Πόλεμο της Κορέας, τον Ψυχρό Πόλεμο, την Χούντα και την αμερικανική σιωπή στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ίσως και την περίοδο του «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Τελικά ίσως η επανεκλογή της θα ήταν τιμωρία, μόνο για μια κανονική κυβέρνηση που δεν έχει την κολοτούμπα ψωμοτύρι.,. Και μια κυβέρνηση που έχει και λίγο τσίπα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τσίπρας εφ’όλης της ύλης στην συνέντευξη: Εκλογές, Σκόπια, οικονομία και στο στόχαστρο η ΝΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: