Την ώρα που ο Ερντογάν δεν παίρνει τα F35 “ονειρεύεται” τουρκική αμυντική βιομηχανία




Σε ένα παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως ζει πλέον ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αν κρίνει κανείς από το πρόγραμμα των 100 ημερών που εξήγγειλε σήμερα.

Μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα του εξοπλισμού του τουρκικού στρατού λέγοντας πως η Τουρκία πρέπει να δημιουργήσει μια αυτάρκη αμυντική βιομηχανία και να έχει τον απόλυτο έλεγχο των εξοπλισμών της.

“Κάθε περιστατικό που βιώσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια μας απέδειξε για ακόμα μια φορά τη σπουδαιότητα των έργων της αμυντικής βιομηχανίας. Το να έχεις έναν στρατό εξοπλισμένο (ισχυρό αριθμητικά) και με σύγχρονα όπλα δεν είναι μεγάλης σημασίας από μόνο του. Ένας ισχυρός στρατός, είναι εκείνος που ταυτόχρονα είναι επαρκής αριθμητικά και οπλισμένος με συστήματα που θα έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα στάδια, από οχήματα μέχρι πυρομαχικά και λογισμικό. Για αυτό τον λόγο επιχειρούμε να δημιουργήσουμε μια αμυντική βιομηχανία που να είναι αυτάρκης από τη μία και από την άλλη να αποτελεί έναν εξειδικευμένο βραχίονα για τις κρίσιμες μονάδες του στρατού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε τις προθέσεις της χώρας του να χρησιμοποιήσει και δεύτερο γεωτρύπανο για έρευνες στη Μεσόγειο αλλά και δύο ερευνητικά. Ο ίδιος επιβεβαίωσε τα σχέδια του για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην ανατολική Θράκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει ο κοινός οδικός χάρτης με τις ΗΠΑ αναφορικά με τη πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία να μην επηρεαστεί από τις εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον.

Τα σχόλια του Ερντογάν, σε ομιλία του στην Άγκυρα, έγιναν δύο ημέρες αφού η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε δύο Τούρκους υπουργούς για τη δίκη Αμερικανού πάστορα, που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί τρομοκρατίας. Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τις κυρώσεις απαράδεκτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το “πάγωμα” μεταφοράς των F-35 στο Όβαλ Όφις: Αναμονή για υπογραφή από τον Πρόεδρο Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: