Θύελλα αντιδράσεων από δήλωση του Πολάκη: Οι νεκροί που “θολώνουν” ή “μαυρίζουν την εικόνα!




“Πολιτικό σεισμό” προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος υπογράμμισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι λειτούργησε αποτελεσματικά το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “μαυρίζει” την εικόνα.

Το Διαδίκτυο πήρε κυριολεκτικά “φωτιά” και στα κοινωνικά δίκτυα εκατοντάδες πολίτες έγραψαν τις γνώμες τους, που στην πλειοψηφία τους ήταν αρνητικές για τον Πολάκη. Αντέδρασαν επίσης με έντονη ενόχληση για την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε η λέξη “θολώνει”, που ξεσηκωσε θύελλα αντιδράσεων, για να επανέλθει αργότερα ο κ. Πολάkης, μέσω του Facebook και να επιτεθεί με σκληρό τρόπο σε όσους του άσκησαν κριτική.

Πάντως, όπως πάντα, ο κ. Πολάκης ξεπέρασε και τα όρια της υπερβολής και προκάλεσε τα αισθήματα του ελληνικού λαού.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξήγησε ότι την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες.

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης παραδέχεται ότι «λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού», η οποία συνεχίζεται.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξηγεί πως «μετά την επίσημη διαπίστωση για νεκρό σε κάποιο νοσοκομείο, η διαδικασία ενημέρωσης από τον γιατρό υπηρεσίας στον διευθυντή του και από εκεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και από τη διοίκηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και τέλος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν νομιμοποιείται να υποστηρίζει όλα αυτά τα ανυπόστατα, κυρίως γιατί λογοδοτεί σε κομματικά γραφεία και όχι στον ελληνικό λαό.

Διερωτήθηκε αν η αυτονόητη «ενεργοποίηση του μηχανισμού Διαχείρισης Μαζικών Απωλειών Ζωής για προετοιμασία υποδομών και χώρων για τα νεκρά θύματα της πυρκαγιάς -παρά την τραγικότητα της- συνιστά πρόβλημα άξιο να καταγγελθεί».

«Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, “έφερνε βόλτες” έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να ΄χει να λέει την επομένη μέρα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς “φελλούς”», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρέθεσε στοιχεία για τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών το κρίσιμο βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτά, στα Κέντρα Υγείας της Ραφήνας, Σπάτων και Νέας Μάκρης, εργαζόταν πριν την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς συνολικά 183 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων τα 86 ήταν γιατροί. Τα 10 από τα πιο σοβαρά περιστατικά τέθηκαν απρόσκοπτα σε νοσηλεία σε κρεβάτια εντατικής (ΜΕΘ) από το πρώτο βράδυ. «Όλοι αντιμετωπίστηκαν με υποδειγματικό θα έλεγα τρόπο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή σώθηκαν δεκάδες ανθρώπινες ζωές ή αποσοβήθηκαν μόνιμες βλάβες» επισημαίνει ο αν. υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης, εξηγεί ότι οι δομές παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα στην περιοχή και ήδη «οι πληγέντες από τις πυρκαγιές που δέχτηκαν βοήθεια στο σπίτι τους, μιας και παραμένει ακόμα δύσκολο να μετακινούνται, μέχρι και την 31-7-2018 ανέρχονται συνολικά σε 267 άτομα».

ΝΔ: Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες (προχθές)

«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι “θολώνουν την εικόνα” των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες (προχθές), γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. ‘Αλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

O εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι “η συνέντευξη του κυρίου Πολάκη, είναι ντροπιαστική, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να στέκεται ως υπουργός, όταν βγαίνει και λέει αυτά. Είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας, ενός ανθρώπου ο οποίος δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter:

«Οι νεκροί θολώνουν την εικόνα της τεράστιας Κυβερνητικής επιτυχίας» κατά τον Αν. Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη… Nα τους μαλώσουμε που έκαναν τέτοιο κακό, ντροπή τους… Mιλάμε για παχύδερμα δεν υπάρχει άλλη εξήγηση”…

Οργισμένη ανάρτηση Πολάκη κατά πάντων στα social media για τις βολές εναντίον του

Οργισμένη ανάρτηση Πολάκη κατά πάντων στα social media για τις βολές εναντίον του

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ στο facebook αναφέρει:

«Λοιπόν, ακούστε καλά επιτελεία των ΜΜΕ της διαπλοκής ,επειδή έχω βαρεθεί αυτές τις μέρες τη διαστρέβλωση ,τον πόλεμο ,τη Χολη ,το μίσος ,τη λυσσώδη λαχτάρα σας να ρίξετε τη κυβέρνηση αξιοποιώντας με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική τυμβωρυχία που έχει να επιδείξει η παγκόσμια ιστορία ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ της 23ης Ιουλίου !!!

Ορμήσατε σαν ύαινες να κατασπάραξετε ότι κινείται διαστρεβλώνοντας λόγια, παίζοντας με τα λεπτά ,κατασκευάζοντας φεικ νιους ,ανεβάζοντας φωτογραφίες με πτώματα, υποτιμώντας την αλληλεγγύη του κόσμου, μην προβάλλοντας τα μέτρα ανακούφισης ,διασπείροντας ψεύδη για τους Πυροσβέστες τους λιμενικούς το εκαβ,τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, μπερδεύοντας επίτηδες τον αριθμό των νεκρών με τον αριθμό των σάκων που μεταφέρθηκαν στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ:

Όχι την ανάδειξη της αλήθειας, όχι τη θλίψη για τους νεκρούς, όχι την αντιμετώπιση άμεσα και μακροπρόθεσμα των αποτελεσμάτων και των αιτιών αυτών των τραγωδιών ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΧΑΟΣ, ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό είχα την τιμητική μου από σας ! Δεν μπορέσατε να ψελλίσετε ΜΙΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ τις πρώτες πέντε μέρες μετά την καταστροφή για την ετοιμότητα και το βαθμό ανταπόκρισης του δημοσίου συστήματος υγείας την ώρα της κρίσης που μετέφερε με το εκαβ και περιέθαλψε στα νοσοκομεία 187 ασθενείς και εκατοντάδες άλλους στο λιμάνι της Ραφήνας ,και στα κέντρα υγείας της περιοχής !!!

Γι αυτό αρχίσατε με τους μηχανισμούς της μαύρης προπαγάνδας,(μετά άπα πέντε μέρες ) -να χρησιμοποιείτε και να διαδίδετε σε Σαιτ και ΜΜΕ περυσινές μου δηλώσεις για τη φωτιά της Ζακύνθου ως φετινές-να κατασκευάζετε ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ λογαριασμούς μου στο τουιτερ με ανύπαρκτες δηλώσεις μου,-να βάζετε λαμόγια και απολυμένους λόγω κακουργημάτων να δηλώνουν πως οι υπηρεσίες του Κεελπνο δεν δούλευαν,-κομματικούς εγκάθετους συνδικαλιστές της Ποεδην και του Σωματείου Αθήνας του ΕΚΑΒ που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους ,να δηλώνουν απίθανα πράγματα για νεκρούς να βγάζουν φωτογραφίες με νεκροσακους, να παίζουν με ώρες αφίξεων ασθενοφόρων ,να υποτιμούν και να υπονομεύουν το ηρωικό έργο των συναδέλφων τους εκαβ όρων γιατρών και νοσηλευτών -να καλείτε να παραιτηθώ εγώ οι άλλοι υπουργοί, ο Τσίπρας γιατί δεν είπαμε για νεκρούς την ώρα της σύσκεψης όταν ΜΟΛΙΣ επιβεβαιώσαμε την εικόνα της καταστροφής βγήκε με τον πιο επίσημο τρόπο να δηλώσει την ύπαρξη “πάνω από είκοσι νεκρών” στις 2.30 τη νύχτα της Δευτέρας .

-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επεισόδιο το σημερινό με τη συνέντευξη μου στο ΑΠΕ που δεν λέτε τι λέω αλλά μου καταλογίζετε ασέβεια στους νεκρούς παίζοντας με το θολώνω και το μαυρίζω !!!!!!ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ρετάλια της δημοσιογραφίας και εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ :Εμένα η ΨΥΧΗ μου ΜΑΥΡΙΣΕ από την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών γιατί 18 χρόνια ΕΧΩ δώσει χιλιάδες ώρες από τη ζωή μου για να σώσω ανθρώπους στο χειρουργείο και στις Μονάδες εντατικής θεραπείας ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!

Εσάς όμως έχει ΘΟΛΩΣΕΙ το μάτι σας από το ΜΙΣΟΣ απέναντι σε αυτή τη κυβέρνηση που σας έκοψε το τσάμπα χρήμα διαφήμισης ,δεν σας αφήνει να κάνετε “δουλειές “, βγάζει τη χώρα απ τα μνημόνια και τη χρεωκοπία που η κλεψιά των πολιτικών και οικονομικών σας αφεντικών την ερριξε !!!!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!Είμαστε πολύ καθαροί για να μπορέσετε να μας βρωμίσετε με τη λάσπη σας .Η 21η Αυγούστου είναι κοντά όση τυμβωρυχία και να κάνετε…Παύλος Πολάκης αν Υπ υγείας».

Αδ. Γεωργιάδης: Η παραίτηση Τόσκα έγινε καθυστερημένα και δεν αρκεί

Παραιτήσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας πως η παραίτηση Τόσκα δεν αρκεί και πως έγινε καθυστερημένα και μετά από την πίεση της κοινωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει πως υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την τραγωδία στην Αττική, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος.

Χαρακτηρίζει προσβολή στους νεκρούς την απόδοση της τραγωδίας και στο γεγονός ότι υπήρξε αυθαίρετη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, προσθέτοντας πως το 2015 και το 2016 οι τότε υπουργοί κ.κ. Βούτσης και Κουρουμπλής με συγκεκριμένες ενέργειές τους εμπόδισαν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων και άρα έχουν ποινικές ευθύνες. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει ότι «η συζήτηση περί εξόδου από τα μνημόνια κάηκε στο Μάτι», λέγοντας: «Κανένας δεν πιστεύει πλέον τίποτα απ΄ όσα λέει αυτή η κυβέρνηση. Εφόσον μπόρεσαν να πουν ψέματα πάνω από τους νεκρούς, φαντάζεστε τι μας λένε κάθε μέρα για την οικονομία. Άλλωστε η πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δυστυχώς έβαλε τον ελληνικό λαό ενώπιον νέων σκληρών μέτρων, από αυτά που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα απέφευγε».

Χριστοφιλοπούλου: Το έγκλημα στο Μάτι θα τους συνοδεύει για πάντα

«Αν είχαν στοιχειωδώς μεριμνήσει για την εκκένωση των περιοχών και για την έγκαιρη διάσωση από τη θάλασσα, δεν θα είχαμε νεκρούς» δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η βουλευτής Αττικής και υπεύθυνη Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου και εκτιμά ότι «αυτό το έγκλημα θα τους συνοδεύει για πάντα!».

Χαρακτηρίζει “ύβρι” και “ανοίκεια προπαγάνδα” τη ζωντανή ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των πυρκαγιών και υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί και «παρόλα αυτά προχώρησε σε “live σύσκεψη” στις 23:40 όπου τον ενημερώνουν ότι “η φωτιά είναι σε ύφεση” και “έχουν στείλει ferry boat για να μεταφερθούν κάτι άτομα στο λιμάνι της Ραφήνας».

Σε ερώτηση για το εάν η ύπαρξη αυθαιρέτων συνέβαλε αποφασιστικά στην τραγωδία, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει ότι «θέλει απύθμενο θράσος και υποκρισία να μιλούν για αυθαίρετα στο ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που οι κύριοι Σπίρτζης και Σταθάκης νομοθέτησαν την τακτοποίησή τους, έδιναν οδηγίες στα ΜΜΕ για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν οι αυθαιρετούχοι και μείωναν με τροπολογία τα πρόστιμα». «Αλλά και οι κύριοι Βούτσης, Κουρουμπλής και Δούρου σταμάτησαν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και δεν διέταξαν ούτε μια στα τριάμιση χρόνια διακυβέρνησης και στα τέσσερα στην Περιφέρεια» προσθέτει.

Ενδεχομένως να υπήρξαν λάθη στο Μάτι, επισημαίνει ο Πολάκης: Οι νεκροί που “θολώνουν”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: