“Στα μαχαίρια” ο γαμπρός του Ερντογάν με τον υπουργό Εσωτερικών: Το βίντεο της κόντρας τους




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Θέμα της ημέρας ήταν προχθες Παρασκευή στα  τουρκικά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης ένα βίντεο που αποδεικνύει την έχθρα που υπάρχει μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 

Το βίντεο έχει τραβηχτεί κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στο Μαυσωλείο του Κεμαλ Ατατούρκ την περασμένη Πέμπτη, στις οποίες παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα karinca.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόβαλαν το βίντεο επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δύο υπουργοί είχαν προηγουμένως μια λογομαχία με αφορμή τις παρατηρήσεις της υπουργού Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής, Φατιμά Μπετούλ Σαγίν Καγιά για την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας.

Όπως αναφέρουν ο Σοϊλού εγκάλεσε την Καγιά για τις παρατηρήσεις της λέγοντας λέγοντας ότι δεν είναι αρμόδια να σχολιάζει την επιχείρηση στην Αφρίν. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του γαμπρού του Ερντογάν ο οποίος απευθυνόμενος στο Σοϊλού του είπε να περιοριστεί στα καθήκοντά και τη θέσεις του.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι υπάρχει υπόβαθρο στην διαμάχη των δύο ανδρών καθώς διαγκωνίζονται ποιος από τους δύο θα είναι ο διάδοχος του Ταγίπ Ερντογάν.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι οι οι δύο άντρες καθώς διασταυρώνονται οι δρόμοι τους, πέφτουν επίτηδες ο ένας στον άλλον ως μια επίδειξη ισχύος . Ο Σοϊλού που καταλαβαίνει ότι η κάμερα τους κατέγραψε χαμογελά μάλλον ειρωνικά ενώ ο Αλμπαϊράκ ψιθυρίζει κάτι που δεν είναι κατανοητό.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έδωσαν μεγάλη προβολή στο βίντεο, προβάλλοντας το ξανά και ξανά και σε αργή κίνηση, με το τουρκικό Fox TV να το αποκαλεί ” το θέαμα της ημέρας”.

Στην Τουρκία δημιουργήθηκε μία κεκαλυμμένη δικτατορία: Τι προβλέπει το νέο σουλτανάτο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: