Ολονύχτια μάχη για ανεύρεση επιζώντων, θα δώσουν τα σωστικά συνεργεία στη Γένοβα




Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες και νεκρούς στα συντρίμμια της οδογέφυρας που κατέρρευσε σήμερα το πρωί στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους.

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές από την πυροσβεστική.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι.

«Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες».

Ώρες μετά την τραγωδία, η αντισυστημική κυβέρνηση που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο ανέφερε ότι η κατάρρευση της γέφυρας δείχνει πως η Ιταλία χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα ώστε να βελτιώσει τις υπό διάλυση υποδομές της, αγνοώντας τους περιορισμούς της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εφόσον καταστεί αναγκαίο.

«Θα πρέπει να διερωτηθούμε εάν το να επιδεικνύουμε σεβασμό σε αυτούς τους περιορισμούς (στον προϋπολογισμό) είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών. Προφανώς για εμένα, δεν είναι» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θέλει «ονόματα και επώνυμα των υπευθύνων διότι μια τραγωδία όπως αυτή το 2018 είναι απαράδεκτη».

«Θα πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν για τα πάντα και να πληρώσουν πολύ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λουίτζι Ντ’ Άντζελο, αξιωματούχο της αρχής πολιτικής προστασίας, υπήρχαν 30 οχήματα και 5-10 φορτηγά στον δρόμο όταν κατέρρευσε το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου. Έως τώρα, 16 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 10 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Περίπου 300 πυροσβέστες εργάζονται στα συντρίμμια, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων αναζητώντας επιζώντες. Σύμφωνα με τις αρχές, οι διασώστες θα συνεχίσουν τις έρευνες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τέσσερις άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα συντρίμμια, όπως μετέδωσε το Ansa.

14/08/2018 21:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Γένοβα , Ιταλία

Υλικά και μέσα στους διασώστες που επιχειρούν στη Γένοβα, θα παράσχουν Νίκαια και Κάννες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: