Οι Ιταλοί δέχθηκαν την αποβίβαση κάποιων μεταναστών από το πλοίο Diciotti για λόγους




Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν σήμερα σε 16 μετανάστες, από τους 150 που επιβαίνουν στο πλοίο Diciotti της ιταλικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν στην Κατάνη της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 11 γυναίκες και 5 άνδρες, οι δύο εκ των οποίων πάσχουν από φυματίωση. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κατάνης είχαν ζητήσει την αποβίβασή τους και το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας συμφώνησε.

Πολλοί γιατροί και επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας ανέβηκαν το πρωί στο πλοίο που διέσωσε τους μετανάστες πριν από περίπου 10 ημέρες προκειμένου να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση βρίσκονται. Την ίδια ώρα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στις δικαστικές αρχές της Σικελίας για την υπόθεση αυτήν.

Ο Λουίτιζ Πατρονάτζιο, ο εισαγγελέας του Αγκριτζέντο, στη Σικελία, ο οποίος έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση του Diciotto, πήρε κατάθεση από πολλούς υπαλλήλους του υπουργείου ώστε να καταλάβει ποιος έδωσε την εντολή απαγόρευσης της αποβίβασης των μεταναστών. Τα αδικήματα που μπορεί να έχουν διαπραχθεί είναι “περιορισμός προσώπων”, “παράνομη σύλληψη” ή και “κατάχρηση εξουσίας”.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, που τηρεί σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, έχει ήδη αντιδράσει στην έρευνα αυτή από την Παρασκευή, καλώντας τον εισαγγελικό λειτουργό να ρωτήσει απευθείας τον ίδιο. “Θα έπρεπε να ρωτήσει εμένα και όχι να ζητά διευκρινίσεις από υπαλλήλους που εκτελούν τις εντολές που δίνει ο υπεύθυνος, δηλαδή εγώ” είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα.

25/08/2018
17:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: