Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά και επίθεση στον Άσαντ, επιμένουν οι Ρώσοι




Οι ΗΠΑ ενδεχομένως να έχουν σχέδια να χρησιμοποιήσουν μια εικονική επίθεση με χημικά στη Συρία για να πλήξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Η Ουάσινγκτον οικοδομεί τις δυνατότητες επίθεσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε η Μόσχα.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού πως έχει πληροφορίες για επαπειλούμενη προβοκάτσια στην περιοχή του Ιντλίμπ, μέσω μιας κλιμακούμενης επίθεσης με χημικά όπλα. Οι ΗΠΑ είχαν νωρίτερα προειδοποιήσει πως θα απαντούσαν σε μια πιθανή επίθεση με χημικά όπλα κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων με επιδρομές σκληρότερες από εκείνες που πραγματοποίησαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία τον Απρίλιο.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας υπογραμμίζει την ανάπτυξη στη Μεσόγειο του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross που φέρει 28 πυραύλους Τόμαχοκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι είχαν επισημάνει και τις κινήσεις του USS The Sullivans στον Περσικό Κόλπο αλλά και την επιστροφή του B-1B στρατηγικού βομβαρδιστικού σε βάση του Κατάρ.
Όπως επισημαίνει η Μόσχα αυτές οι προετοιμασίες αποτελούν την τελευταία απόδειξη για την πρόθεση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την προβοκάτσια αυτή.

Πηγή: RussiaToday

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: