Ο Τραμπ κάλεσε ηγέτες των Ευαγγελιστών στο Λευκό Οίκο: Νέο μήνυμα για τον όμηρο Πάστορα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ιδιαίτερης σημασίας δείπνο, στο State Dining Room, προς τιμή πολλών ηγετών των Ευαγγελιστών, παρέθεσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια, στο οποίο αναφέρθηκε και πάλι στον Πάστορα Άντριου Μπράνσον που βρισκεται υπό κατ’ οίκο περιορισμό στην Τουρκία, κατηγορούμενος για κατασκοπεία και υπόθαλψη των «τρομοκρατών» του PKK.

Ήταν ένα ασυνήθιστο δείπνο στο οποίο παρακάθισαν επίσης ο αντιπρόεδρος Μαικ Πενς, ένας εκ των μεγαλύτερων υποστηρικτών του Πάστορα, πολλοί υπουργοί, η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.

Όλοι τίμησαν τους Ευαγγελιστές ηγέτες, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλο μέρος των Αμερικανών ψηφοφόρων.

  • Ο κ. Τραμπ έλαβε ένα από τα μεγαλύτερα χειροκροτήματα όταν μίλησε για τους Αμερικανούς ομήρους, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του εργάστηκαν σκληρά για να φέρουν πίσω στην Αμερική τον Άντριου Μπράνσον. “Παλεύουμε”, είπε, “για να τον απελευθερώσουμε από την Τουρκία”…

Φέραμε στην Αμερική, τόνισε, ομήρους από τη Βόρειο Κορέα, συμπεριλαμβανομένου και ενός Πάστορα (που ήταν φυλακισμένος εκεί από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν).

Πρόσθεσε:

  • «Η κυβέρνησή μου έχει μιλήσει έντονα κατά των θρησκευτικών διώξεων σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της δίωξης των χριστιανών. Σε όλο τον κόσμο, όπου συμβαίνει. (Χειροκροτήματα) Και γι ‘αυτό, έχουμε γίνει όχι μόνο μια ισχυρή φωνή αλλά μια πολύ, πολύ ισχυρή δύναμη. Σταματάμε ώστε να μην συμβαίνουν πολλά κακά πράγματα».

Ένα άλλο μεγάλο χειροκρότημα έλαβε όταν ανέφερε ότι μετέφερε στην Ιερουσαλήμ την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ.

Τουρκικές εφημερίδες τον κατηγόρησαν ότι κάλεσε σε δείπνο τους ηγέτες των Ευαγγελιστών για να αλλάξει την εσωτερική ατζέντα και να «δραπετεύσει» από τα μύρια του προβλήματα στην Αμερική, χρησιμοποιώντας τη φυλάκιση του Πάστορα από την τουρκική κυβέρνηση, που τον κρατεί όμηρο στη Σμύρνη.

Σημειώνουμε, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μεγάλη “ακινησία” εκ μέρους της Αμερικής για το θέμα του Μπράνσον και οι νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που είχαν προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ, δεν έχουν επιβληθεί ακόμα. Η χθεσινή του δήλωση έρχεται να ταράξει πάλι τα “νερά” και να δημοσιοποιήσει ξανά το αίτημα για απελευθέρωσή του από την Τουρκία.

Σημειώνουμε ότι ο Τούρκος δικηγόρος του Πάστορα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στην Αμερική.

Η τουρκική οικονομία και ο Ερντογάν

Η αφοσίωση και η αποφασιστικότητα του τουρκικού λαού είναι απαραίτητες για να αποκρουστούν οι επιθέσεις κατά της τουρκικής οικονομίας, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ο Tuvan Gumrukcu στο πρακτορείο Reuters.

Την Παρασκευή η λίρα σταθεροποιήθηκε έναντι του δολαρίου μετά τις απώλειες ρεκόρ που κατέγραψε τον Αύγουστο. Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις του για τις επετείους της μάχης του Ματζικέρτ το 1071 και της Ημέρας της Νίκης, ο Ερντογάν τόνισε πως η ενότητα των Τούρκων μπροστά στις επιθέσεις κατά της οικονομικής και της πολιτικής ανεξαρτησίας τους θα υπερισχύσει.

Ο οίκος  Standard & Poor’s εκτιμά πως η Τουρκία θα εισέλθει σε ύφεση το 2019, ενώ ο Moody’s ανέφερε πως η αποδυνάμωση των θεσμών στη χώρα κάνει μη προβλέψιμη την λήψη αποφάσεων.

Νωρίτερα ο Fitch Ratings ανακοίνωσε πως η έλλειψη ορθόδοξης νομισματικής πολιτικής για την ανακοπή της πτώσης της λίρας και η ρητορική των τουρκικών αρχών αυξάνουν την δυσκολία αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας.

Ο Ερντογάν πάντως, δήλωσε ότι κανείς δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2023, το 2053 και το 20171, επετείους της ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας, της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και της μάχης του Ματζικέρτ αντίστοιχα.

Ακυρώστε τους πυραύλους S400 εάν θέλετε τα F35: Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: