Ο “κλόουν” του Σουλτάνου κάνει το “άσπρο-μαύρο” για τις κυρώσεις: “Κατάσκοπος της CIA o Μπράνσον”




ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΗΕLLAS JOURNAL

Από αυτή την ιστοσελίδα έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον σύμβουλο-γελωτοποιό του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τον Γιγκίτ Μπουλουτ, που καθημερινά βρίσκεται καλεσμένος στα τηλεοπτικά πλατό των  καναλιών που στηρίζουν τον αφέντη του, για να κάνει  προπαγάνδα. 

Αυτή τη φορά επεχείρησε να παρουσιάσει τις επαπειλούμενες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Τουρκία ως …”Θείο Δώρο”, και παρουσίασε τον πάστορα Μπράνσον ως “κατάσκοπο της CIA”.

Αν πάρει κανείς “τοις μετρητοίς”  τις δηλώσεις του Μπουλούτ,  ο Πρόεδρος Ερντογάν σχεδόν παρακαλά να αποφασίσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να μην σταλούν τα F-35 στην Τουρκία. Και αυτό γιατί ουσιαστικά θα λυθούν τα χέρια του Σουλτάνου. Και χωρίς δεσμεύσεις θα προχωρήσει στις αγορά των ρωσικών βομβαρδιστικών “Σουκχόι”  αλλά και άλλων αεροσκαφών.

Όπως υποστήριξε ο Μπουλούτ αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο για την Τουρκία γιατί τα αεροπλάνα αυτό είναι συμβατά και με τους S-400 και το λογισμικό που διαθέτουν. Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτηση του ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλά Μποζκούρτ.

Για να έχει κανείς μια εικόνα για το ειδικό βάρος των απόψεων του εν λόγω κυρίου να υπενθυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος που πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει ότι “η Ελλάδα και άλλα κράτη θέλουν να επιστρέψουν υπό την Τουρκία (όπως ήταν επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) γιατί θα περνούν καλύτερα απ ό,τι περνούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Ο γελωτοποιός του Ερντογάν ξαναχτύπησε: “Η Ελλάδα να επιστρέψει υπό την Τουρκία”…

“Αρχηγός της CIA στην Τουρκία ο Μπράνσον” διαρρέει η Άγκυρα

Όμως ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν σταμάτησε εκεί. Στην ίδια συνέντευξη καταφέρθηκε εναντίον του πάστορα Μπράνσον. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο κρατικό κανάλι TRT ” οι απειλές του Τραμπ κατά της Τουρκίας αφορούν έναν πράκτορα της CIA που έχει μεταμφιεστεί σε ιερέας”.

Το “παραμύθι” αυτό είναι το αγαπημένο της τουρκικής προπαγάνδας τις τελευταίες ημέρες καθώς αρκετές εφημερίδες που πρόσκεινται στο καθεστώς παρουσιάζουν τον Αμερικανό πάστορα ως κατάσκοπο.

“Ο Αμερικανός πάστορας  που βρίσκεται στο επίκεντρο των αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας είναι επικεφαλής  της CIA  στην Τουρκία κάτω από το μανδύα του κληρικού”, έγραψε ο αρθρογράφος της  φιλοκυβερνητικής  Yeni Safak, Ταμέρ Κορκμάζ .

Οί διος αρθρογράφος ισχυρίζεται ότι τη νύχτα του πραξικοπήματος η CIA ήταν “εν δράσει” , όπως  και ο “πράκτορας Μπράνσον”. Και συνεχίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις για τις διασυνδέσεις του με το κίνημα Γκιουλέν και το PKK

Είναι προφανές ότι η ομάδα προπαγάνδας του Τούρκου προέδρου έχει ξεκινήσει ένα αγώνα δρόμου να προετοιμάσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας ότι ο Ερντογάν όχι μόνο δεν υποχωρεί στις αμερικανικές αξιώσεις αλλά ταυτόχρονα έχει και σχέδιο ώστε τυχόν  επιβολή κυρώσεων να μετατραπεί  αυτόματα από τιμωρία  σε ευλογία και μια νέα ευκαιρία για το τουρκικό κράτος. Και οι χαμένοι στην συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι οι Αμερικανοί, που είναι “εχθροί του έθνους”

Πάντως το βέβαιο είναι ότι ο Ερντογάν έχει καταφέρει κάτι πρωτοφανές στα αμερικανικά χρονικά:

Να ενώσει εναντίον του σχεδόν όλο το κογκρέσο ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης μαζί με τον Λευκό Οίκο που πλέον πνέει τα μένεα εναντίον του. Τα νομοσχέδια για κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας περνούν διακομματικά από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς. Και μπορεί μέχρι πριν από μερικές ημέρες ο Λευκός Οίκος να ήταν επιφυλακτικός σε αυτά τα νομοσχέδια, όμως όπως δείχνουν τα πράγματα το κλίμα έχει αλλάξει για τον Τούρκο πρόεδρο και μέσα στο οβάλ γραφείο.

Το γυαλί στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον έχει ραγίσει: Η Τουρκία είναι πλέον αναξιόπιστος σύμμαχος

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: